Lise Mezunu Astsubay ve Subay Alımı Başvuruları 2020

Lise Mezunu Astsubay ve Subay Alımı Başvuruları 2020

Lise Mezunu Astsubay ve Subay Alımı Başvuruları 2020

Lise mezunu 2020 Askeri Personel Alımları Başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınacak. 10 Şubat 2020 günü başvuruların sona ermesinin ardından MSÜ yazılı sınavı 29 Mart 2020 günü yapılacak.

Sonuçları 21 Nisan 2020 günü açıklanacak.

Milli Savunma Üniversitesi lise mezunu adaylar arasından öğrenci alımı yapılacak. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına yapılıyor.

Yaş şartı; Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmi bir) yaşında olmak. (01 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır.

Bayan öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacağından bayan öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2000 ve sonrası doğumlu) gerekmektedir.

Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2019 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2018 ve 2019 yılında mezun olmak.

5 yıllık eğitim vardır subayların; Mezun olay adaylar lisans mezunu olarak mezun olurlar. Kara harp okulunda İngilizce, Çince, Almanca, Arapça, Yunanca, Rusça dil eğitimi verilmektedir.

MSÜ 2020 astsubay ve subay alımı kılavuzu için tıklayın.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

TİWİTTER KAMU PERSONEL ALIMLARI 2020 TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.