Lise ve İlkokul Mezunları Nasıl Polis Olabilir? 2019 Polisliğe Kimler Başvurabilir?

Lise ve İlkokul Mezunları Nasıl Polis Olabilir? 2019 Polisliğe Kimler Başvurabilir?

Lise ve İlkokul Mezunları Nasıl Polis Olabilir? 2019 Polisliğe Kimler Başvurabilir?

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 15 bini Mart ayında olmak üzere önümüzdeki aylarda toplam 30 bin polis memuru alacağını açıklaması üzerine polis olmak isteyen vatandaşlardan sitemize yoğun bir şekilde soru yağmuru gelmekte. Biz de bu süreçte polis başvurusu yapmak isteyenler için bir yazı derledik. 

2019 yılı içerisinde polis başvurusu sadece yüksek okul mezunlarından mı olacak? Lise ve ilkokul mezunları polis olabilecek mi? Lise mezunları polis olmak için nereye ve nasıl başvuru yapabilecek? memurlarahaber.com sitesi olarak soruların cevaplarını siz okurlarımızla paylaşıyoruz:

İLKOKUL MEZUNLARI POLİS OLABİLİR Mİ?

İlkokul mezunu polis alımı yoktur. Ancak 8 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra okulu bırakıp açıktan devam ediyorsanız bir yolu var. O da açıktan liseyi en kısa sürede bitirmek. Açıköğretim Lisesi mezunu olmak polis olmaya engel değildir. AÖL , başvurularda diğer liselerle eşdeğerdir. 

LİSE MEZUNLARI POLİS OLABİLİR Mİ?

Lise mezunu adaylar ancak Polis Meslek Yüksekokuluna girerek polis olabilir. PMYO girebilmek için adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmesi ve Polis Akademisi Başkanlığının belirlediği baraj puanını alması gerekmektedir.

Polis Akademisi 2016 yılında 2 bin 500 en az lise mezunu PMYO polis alımı yaptı ve alımda YGS baraj puanı 270 olarak belirlendi. Bu puan YGS'den alınacak ham puan olması gerekmektedir. Yani adayın okul puansız 270 ve üzeri alması gerekiyor.

Lise mezunlarının başvuru yapabileceği diğer alım ise Polis Özel Harekat.

2016 yılında yayımlanan ve geçtiğimiz aylarda TBMM'de kabul edilen KHK ile Özel harekat alımında eğitim düzeyi liseye indirildi. Lise mezunları, PÖH alımlarına başvuru yapabilir ve seçim aşamalarını başarılı şekilde geçmesi durumunda özel harekat polisi olabilir. Özel harekat polisi alımları ise ihtiyaca göre yapılmaktadır. Yeni PÖH alımı için tarih henüz belli değil. Ancak 2019 'da EGM'nin yeni PÖH alımı yapması bekleniyor.

Yeni POMEM, PMYO, PÖH alımını bekleyen ve polis alımı gelişmelerinden haberdar olmak isteyen adaylar siz de memurlarahaber mobil uygulamamızı hemen indirin ve polis alımlarından anında haberdar olun.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum