Lise ve Önlisans 2016 KPSS Soru Dağılımı Nasıl Olacak

Lise ve Önlisans 2016 KPSS Soru Dağılımı Nasıl Olacak

Lise ve Önlisans 2016 KPSS Soru Dağılımı Nasıl Olacak

Lise ve önlisans düzeyindeki KPSS 2 yılda bir yapılarak çift yıllarda yapılıyor. Yapılan bu KPSS sonuçları iki yıl geçerli olup, iki yıl içerisinde 4 tane merkezi atama ile alım yapılıyor. 2016 lise önlisans KPSS başvuruları; 9 Temmuz 2016 Cumartesi Günü başlayıp, 24 Temmuz 2016 Pazar Günü mesai bitimi ile sona eriyor. 2016 önlisans düzeyindeki KPSS 22 Ekim Cumartesi Günü, 2016 ortaöğretim düzeyindeki KPSS 23 Ekim Pazar Günü yapılacaktır.

2016 yılında yapılacak KPSS, geçtiğimiz yıllardaki KPSS’lere göre değişiklikler içeriyor. Geçmiş yıllardaki sınavlar çoğunlukla eylül ayı içerisinde yapılırken bu defa ekim ayı içerisinde yapılacaktır. Lise ve önlisans KPSS’de soru dağılımı; 30 Türkçe, 30 Matematik, 27 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 soru da güncel bilgiler olmak üzere 120 soru şeklindedir.

30 Matematik sorusu; 3 geometri, 3 grafik okuma ve 24 temel bilgilerden oluşuyor. Son yıllarda ÖSYM’nin yaptığı sınavlara bakıldığında matematik sorularının birkaç tanesinin ALES formatında olduğu görülüyor dolayısıyla, lise önlisans 2016 KPSS’de de matematik sorularının birkaç tanesi ALES formatında olacaktır. Türkçe soruları; ağırlıklı olarak okuduğunu anlamaya dayalı sorulardan oluşuyor. Son yıllardan farklı olarak birkaç tane mantık formatında soru gelebilir.

Genel Kültür sorularının büyük çoğunluğunu 27 soru ile Tarih oluşturuyor. Geçmiş yıllarda 30 tarih sorusu vardı ancak 2016 yılında 27 soru olacak. Tarih’in 3 sorusu güncel bilgi olarak adayların karşısına çıkacak. Ayrıca geçmiş yıllarda Tarih sorularının büyük kısmını İnkılap Tarihi oluşturuyordu ancak 2016 KPSS’de, Tarih soruları İnkılap Tarihi ağırlıklı olmayacak. 18 Coğrafya sorusu da Türkiye Coğrafyası sorularından oluşuyor kaynak: kamupersonelialımı 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.