MAAŞLARA FARKLI ZAM HAKSIZLIĞININ NEDENİ

MAAŞLARA FARKLI ZAM HAKSIZLIĞININ NEDENİ

MAAŞLARA FARKLI ZAM HAKSIZLIĞININ NEDENİ

Konya ziyareti sırasında gazetecilerle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu çalışanlarının çalışma sistematiğini yeniden düzenlemek üzere ‘Kamu Çalışma Reformu’nu yapacaklarını, bunu başarmaları halinde bunun Türkiye’nin en büyük reformu olacağını ifade etti.

Müezzinoğlu, kamuda yarı zamanlı, taşeron, memur, sözleşmeli ve işçi gibi statülerde çalışan her kesimi içine alacak reformu, sendikalarla birlikte yapacaklarını belirtirken, reformla terfiden performansa, güvenceden şeffaflığa kadar her alanı yeniden düzenleyecekleri bilgisini verdi.

FARKLI ZAM KAÇINILMAZ

Bakan Müezzinoğlu eski işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine geçmiş 6 aylık enflasyon kadar zam verilirken memur emeklilerine toplu sözleşmeyle zam yapılmasından dolayı emekliler arasında haksızlıklar yaşandığı eleştirilerini değerlendirirken de, bunun Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karardan kaynaklandığını söyledi. Bakan, zamda yaşanan ikili yapının mahkeme kararı nedeniyle devam edeceğini belirtirken, zaman içerisinde dengeyi sağlamak üzere kademeli geçişlerin planlanabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.