Mahkemeden Çok Önemli Taşeron Tediye Kararı

Mahkemeden Çok Önemli Taşeron Tediye Kararı

Mahkemeden Çok Önemli Taşeron Tediye Kararı

Kadroya geçen kamu işçilerine ödenen tediyeler pek çok taşeronu yakından ilgilendiriyor. Her yıl düzenli olarak verilen ve 52 gün olarak hesap edilen tediye konusunda Anayasa Mahkemesi‘nden emsal bir karar çıktı. Olay Kastamonu‘da bir kamu işçisinin başvurusu üzerine yaşandı.

Taşeronlar Mart 2019 Zammından Yararlanacak okumak için buraya tıklayınız

Kastamonu’da kamu işçisi olarak çalışan Yasemin Bodur, kamu işçilerine verilen tediyeden alamadığı için konuyu mahkemeye taşıdı. Bölge mahkemesi tüm incelemelerin sonunda Bodur’u haklı buldu ve kendisine tediye verilmesine hüküm verdi.

Tosya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘nda büro görevlisi olan Bodur’un çalıştığı vakıf, konunun tekrar incelenmesi için bir üst mahkemeye gitti.

KAMU İŞÇİSİ OLMADIĞI SÖYLENDİ

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına herhangi bir kamu tüzel kişiliği statüsü verilmediğine ve bu nedenle Bodur’un kamu işçisi olamayacağına karar vererek alt mahkemenin kararını bozdu.

AYM TERSİNİ DÜŞÜNDÜ

Bu mahkemede şok yaşayan Bodur ise konuyu AYM’ye taşıdı.

AYM ise Yargıtay’ın konu ile ilgili içtihatlarının çelişkili olduğunu vurguladı. Ayrıca Bodur’un davasında adil yargılanma hakkının da ihlal edildiğine karar verdi.

Bunun üzerine AYM, Yasemin Bodur’a 7 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Ayrıca benzer bir durumun yaşanmaması için içtihatların birleştirilmesi konusunu da Yargıtay’ın takdirine bıraktı. maksat istihdam

Taşeronlar Mart 2019 Zammından Yararlanacak okumak için buraya tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.