MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ağbal, 60 bin öğretmen açığı olduğunu ve gelecek yıl Şubat ayında bu açığı azaltmak adına yeni atamalar yapacaklarını belirtti. Bakan Ağbal, Türkiye'de son 14 yıldır hem eğitim hem de sosyal devlet alanında AK Parti hükümetleri tarafından çok önemli iyileştirmeler sağlandığını ifade etti.

Ağbal, AK Parti hükümetleri döneminde yaklaşık 500 bin yeni öğretmen atandığını ve atamaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye'de öğretmen açığı kalmaması için son 14 yılda yapılan alımlarla norma göre öğretmen açığının önemli derecede azaldığını belirtti. Milli Eğitim Bakanı da bir iki gün önce, şu anda norma göre yaklaşık 60 bin öğretmen açığımız var. İnşallah gelecek sene şubat ayı içerisinde bu açığı daha da azaltma konusunda yeni alımlar yapacağız demişti.

Bakan Ağbal, AK Parti hükümetlerinin en önemli ayırt edici özelliklerinden birinin de eğitime bütçeden ayırdığı pay olduğunu ifade ederek, hükümet olarak eğitime önem verdiklerini çünkü eğitime erişim ve eğitimde kalitenin artması durumunda Türkiye'de her bakımdan gelişme ve kalkınma olacağına vurgu yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacağını, öğretmen atamalarının gelecek yıl Şubat ayında yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından da aynı yönde açıklama yapılaması atama bekleyen öğretmen adaylarını umutlarını bitirmiş oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.