MALİYE BAKANINA EYT SORUSU VE BAKANIN CEVABI

MALİYE BAKANINA EYT SORUSU VE BAKANIN CEVABI

MALİYE BAKANINA EYT SORUSU VE BAKANIN CEVABI

CHP AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ BURCU KÖKSAL'IN EYT SORUSU

Sayın Bakan, bu ülkede kazanılmış hakları ellerinden alınan, emekli olmayı beklerken yaşa takılan, emeklilikte yaşa takılan, kendi tabirleriyle “EYT” adlı bir kitle var. Siz bugüne kadar onların haklı taleplerine kulaklarınızı tıkasanız da Bakan arkadaşınız onların aktüeryal dengeyi bozduğunu iddia etse de onlar ayrıcalık ya da erken emeklilik istemiyorlar, onlar sadece gasbedilerek ertelenen emeklilik haklarını istiyorlar. Sayın Bakan, bu Mecliste onların taleplerini daha önce defalarca dile getirdik, hatta kanun teklifi verdik. Bu insanların büyük çoğunluğu geçim sıkıntısı çekiyorlar. Gelin, bu yasama döneminde bunların mağduriyetlerini beraberce giderelim, yüzlerini güldürelim.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL'IN EYT CEVABI

Bu EYT dediğiniz emeklilikte yaşa takılanlar konusu, açıkçası bunu Çalışma Bakanlığımızla sizin anlattığınız şekilde paylaşacağım, yarın da kendileriyle bir toplantımız var ama şu anda bir değerlendirme yapmam belki yanlış olur, çok bilgi sahibi olduğum bir konu değil.

Sayın Ağbaba yardımcı hizmetler sınıfından genel idare hizmetleri sınıfına geçişle ilgili ve taşeron çalışmayla ilgili bir soru sordular. Yine, Sayın Erdem mühendis çalışanların genel idare hizmetlerine geçişi, Devlet Hava Meydanları İşletmelerinde çalışan personelle ilgili konular gündeme getirdiler. Şunu ifade etmek lazım: Zaman zaman tabii, personel mevzuatında, farklı kurumlarda farklı statülerde personelin çalışması çalışanlarımız bakımından bir beklentiyi oluşturuyor. Aslında en doğrusu bunlarda bir sadeleşmeye gitmek ihtiyacı var. Bu taşeron düzenlemesini -önceden de ifade ettim- hızlı bir şekilde hayata geçirdikten sonra -hepimizin bildiği konular ifade ettiğiniz konular- o konularla ilgili de inşallah mesafe alırız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum