Marketlerde de olacak! Kilosu 20 lira.. ilginç iş fikirleri

Marketlerde de olacak! Kilosu 20 lira.. ilginç iş fikirleri

Marketlerde de olacak! Kilosu 20 lira..

Kilosu 20 lira olan tatlı patates...
Tatlı patatese, yerli üreticinin ilgisi giderek artıyor. Üretici kırmızı, mor, beyaz gibi renklerde yaptığı üretimle zincir marketlere girmeye hazırlanıyor.

Anavatanı Güney Amerika olan ‘tatlı patates’e yerli üreticinin ilgisi giderek artıyor.

 

Kırmızı, mor, beyaz renkleri bulunan tatlı patates son dönemde market reyonlarında görülmeye başlandı.

 

Bu ürünlerin kilogram fiyatı 8 liradan başlayıp 20 liraya kadar çıkıyor. Ortalama 120 günde yetişen ürün, sıcak olan coğrafi bölgeye uyum sağlayabiliyor.

 

İnce ve hassas bir kabuğu olan tatlı patates hasat sonrası iyileşmesi amacıyla 1-3 hafta arasında ‘kürleme’ dönemine bırakılıyor.

 

Türkiye’de üretimi az olan tatlı patatesin büyük kısmı ithal ediliyor. Dünyada tatlı patatesin yıllık 100 milyon tonun üzerinde üretildiği tahmin ediliyor.

 

Ürünün veriminin iyi olduğunu belirten üreticiler, çok fazla bilinmediği için ürünü pazarlamada sorun yaşayabileceklerini dile getiriyor. Öte yandan, yerli üreticiler ürünlerini Türkiye’nin birçok yerine göndermek için ulusal zincir marketlerle de görüşmeler yapıyor.

 

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Datça’da 8 dekarlık alanda yetiştirilen tatlı patatesin yeni bir kazanç kapısı haline geldiğini söyledi. Saylak, “Tarla sarmaşığı olarak da adlandırılan bu ürün Muğla bölgesinde değişik renklerde dört çeşit olarak yetiştiriliyor.

Ürün 1000-1500 rakımda dahi yetişebiliyor. Normal patatesten 2-3 kat daha verimli. Datça başta olmak üzere Milas, Kavaklıdere ve Marmaris’te üreticilerin yoğun ilgisi sonucunda 30-40 dekar alanda üretim alanı genişliyor” diye konuştu. milliyet

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.