Meb 2013 İLKSAN Üyeliği Genelgesi

Meb 2013 İLKSAN Üyeliği Genelgesi

MÎLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI insan Kaynaklan Genel Müdürlüğü

 
 
Sayı     : B.08.0.İKG.02.010.06/36702                                               06/08/2012
Konu   : İLKSAN Üyeliği
 
GENELGE
2012/33
 
İlgi:     a) İLKSAN Ana statü ve ilgili yönetmelikleri,
            b) Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29/05/2012 tarih ve 2012/1 sayılı kararı,
            c) Devlet Personel Başkanlığının 27/06/2012 tarih ve 10822 sayılı mütalaası
 
            Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29/05/2012 tarihli ve 2012/1 sayılı kararının 32-(1) maddesinde yapılan düzenlemenin Resmi Gazetede yayımlandığı tarih olan 01/06/2012 tarihinden itibaren kanunda sayılan görevlere atananlar bakımından İLKSAN üyeliği ihtiyari hale getirilmiş olup, mevcut üyelikler aynen devanı edecektir.
 
            Buna göre;
            1- 4357 sayılı Kanun kapsamında bulunun ve bu Kanunun 11 inci maddesinde sayılan ünvan ve yerlere, Kararın Resmi Gazetede yayımlandığı 01/06/2012 tarihinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına ilk defa atananlar ile mevcut kadrolarından sayılan ünvan ve yerlere naklen atananlar bakımından İLKSAN üyeliği isteğe bağlı hale getirilmiştir.
 
            2- 01/06/2012 tarihinden sonra, 4357 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 11 inci maddesinde sayılan unvan ve yerlere ataması yapılanlardan İLKSAN'a üye olmak isteyenler, Genelge ekinde bulunan form dilekçe ile doğrudan İLKSAN Genel Müdürlüğüne veya il / ilce millî eğitim müdürlüklerine müracaat edebilirler.memurlar.biz İl ilçe millî eğitim müdürlükleri bu dilekçeleri en geç 15 işgünü içerisinde İLKSAN Genel Müdürlüğüne intikal ettirecektir.
 
            3- İLKSAN üyesi iken, üyelik kapsamı dışında bir göreve atanmaları sebebiyle İLKSAN üyeliği sona erenlerin, 01/06/2012 tarihinden sonra tekrar İLKSAN üyeliği kapsamında bir göreve atanmaları halinde. Genelgenin 2 inci maddesinde belirtilen şekilde müracaat ederek isterlerse üyeliklerini devam ettirebilirler.
 
            Bu dununda olanlardan:
            a) İLKSAN'dan aidat iadesini alarak ayrılmış olanların, müracaatlarını müteakip aidatlarının kesildiği ay itibariyle üyelikleri başlatılır. Geçmişe yönelik borçlanmaları kabul edilmez. Yeniden üyelik kapsamına girdikleri tarihten itibaren üyelik süresi ve yatırmış oldukları aidatlarına göre, sosyal yardımlardan faydalanırlar.
            b) Üyeliği sona erdiği halde aidat iadesi almamış olanlar. Sandığa üye iken ödedikleri toplam aidatlarına ve  üyelik  sürelerine  göre  sosyal  yardımlardan   haydalanırlar.   Üyelik kapsamı dışında geçen süreye ilişkin borçlanma yapılamaz.
 
            4- İLKSAN üyeliği için dilekçe ile müracaat edenlerin üyelikleri dilekçe tarihi itibariyle başlatılır. Üyeliğe kabul edilenler hakkında İLKSAN'ın Ana statü ve yönetmelik hükümleri uygulanır.
 
            5- İLKSAN, 4357 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 11 inci maddesinde .sayılan ünvan ve yerlere ataması yapılanlara İLKSAN'ı tanıtmak amacıyla:
            a) İLKSAN; il/ilçe delegelerine Bakanlığımızdan önceden izin almak suretiyle gerekli olan harcamalar il KSAN tarafından karşılanmak üzere belirli dönemlerde kurs ve seminerler düzenleyebilir.
            b) İLKSAN tarafından görevlendirilenlerin yeni üye kazanmak ve faaliyetlerini tanıtmak amacıyla il/ilçe millî eğilim müdürlükleri ve okulları ziyaretleri .sırasında, birim ve okul yöneticileri gereken yardımı ve kolaylığı gösterirler.
            01/06/2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, 29/05/2012 tarifeli ve 2012/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 32-(1) sayılı kararı, ilgili kanun maddelerini yürürlükleri kaldırmamış, sadece 4357 sayılı Kanım kapsamında bulunan ve 11 inci maddede sayılan unvan ve yerlere 01/(16/2012 tarihinden sonra atananlar bakımından İLKSAN üyeliğini ihtiyari hale getirmiştir.
            Uygulamanın İlgili mevzuat hükümleri çerçevesinde herhangi bir gecikmeye ve aksamaya sebebiyet verilmeden yürütülmesi hususunda;
 
            Gereğini rica ederim.
 
M. Emin Zararsız
Bakan a.
Müsteşar
 
 
EK: Üyelik müracaatı için form dilekçe.
 
 
DAĞITIM:
B Planı
İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanlığ
 
A. Rasim Asker


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.