MEB KURUM AÇMA-KAPAMA YÖNETMELİĞİ 2018

MEB KURUM AÇMA-KAPAMA YÖNETMELİĞİ 2018

MEB KURUM AÇMA-KAPAMA YÖNETMELİĞİ 2018

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Kurum Açma Kapama yönetmeliği Resmi Gazetede yayınlandı.

Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle 2/4/1993 tarihli ve 21540 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma Kapama Yönetmeliği Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 1993 tarıhli Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme yönetmeliği de yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmelik yeni haliyle 22 maddeden ve bir geçici maddeden oluşuyor. Daha önce valilik onayıyla değişen okul ve kurum adları yeni yönetmelikle değiştirilmiştir. Yeni yönetmelikle valilikler sadece anaokullarının ve ilköğretim kurumlarının adlarını değiştirebilecekler. Diğer kurum adlarının değiştirilmesi il milli eğitim komisyonunun kararı, valiliğin teklifi ile Bakanlıkça yapılacaktır.

Bu yönetmelikle açılan her kuruma mescid ve abdesthane zorunluluğu getirildi. Yönetmelikte bu hüküm "Her kurumda yeteri kadar müdür yardımcısı odası, idari oda, abdesthane, doğal aydınlatmalı uygun mekânda kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit... bulunması" şeklinde genel hükümler arasına alınmıştır. Doğal aydınlatmalı mescidler yanında abdesthane de olması yeni bir uygulama olarak yönetmelikte yer aldı. Değişiklikle bundan sonra açılan kurumlara mescit için düzenleme yapılması zorunlu hale geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.