Meb, Rehber Öğretmenlik Kursu Açıyor!

Meb, Rehber Öğretmenlik Kursu Açıyor!

Meb, Rehber Öğretmenlik Kursu Açıyor!

Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğü tarafından rehberlik kursu kapsamında 2016 yılı 3. Dönem başvuruları alınmaya başlayacak.

 Rehber öğretmen görevlendirme zorunluluğu bulunan özel okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirilecek yeterli sayıda rehber öğretmen temininde güçlüklerle karşılaşılmaktadır Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kararı kapsamında ihtiyacın öncelikle bu alanlara kaynak gösterilen yükseköğretim programlarınca karşılanması gerekmektedir. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması halinde "Özel alan kredisinden az olmamak şartıyla" düzenlenecek olan kursta, belge almaya hak kazanan adaylar istihdam edilecektir. 

Bu doğrultuda Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün onayı gereği başvuru şartlarını taşıyan adaylar için EK-l'deki tabloda belirtilen yer ve tarihlerde "Rehberlik Kursu" düzenleneceği belirtildi. 

Bu hususun, ilinizde faaliyet gösteren özel okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine duyurulması ve kurs başvurularında aşağıda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir: 

Kurslara; Felsefe Grubu Öğretmenliği mezunları, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı belgesi bulunan Felsefe Bölümü (En az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji aldığını belgelendirenler) ve Sosyoloji Bölümü (En az 16 kredi Felsefe, en az 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirenler) mezunları katılabilecek. Eğitim Fakültelerinin; Eğitim Programları ve Öğretimi, Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Yönetimi Teftişi ve Planlaması ile Halk Eğitimi bölümü ve anabilim dalları lisans mezunu olup özel okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde halen görev alan öğretmenler katılabilecektir

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum