MEB yayınladığı yeni ilanla 5 derecede 750 adet personel alımı yapacağını belirti.

MEB yayınladığı yeni ilanla 5 derecede 750 adet personel alımı yapacağını belirti.

MEB yeni 750 memur alımı için tablo yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine istihdam edilmek üzere sınavla yeni 750 memur alımı yapacağını duyurdu. İlana göre Milli Eğitim Bakanlığı dolu ve kadrolarında 16 Ağustos 2022 tarihli Resmi gazetede yayınlanan kararla 5 dereceli 750 Müfettiş Yardımcısı kadrosu için personel alımı yapacağını duyurdu.

Yapılacak olan 750 Müfettiş Yardımcısı alımlarının Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarının 2023 yılında açılacağı yeni bir Sınavla belirleneceği açıklanmıştır.

Müfettiş Yardımcısı alımı için yönetmelik kapsamında yarışma ve yeterlilik sınavının yapılmasından sonra sınav kurulu oluşturacak kuruluş çalışma ve yeterlilik sınavları ile ilgili usul ve esaslar belirleyecek.

Bu çerçevede sınavların yapılmasını sağlayacak olup yarışma sınav yazılı ve sözlü veya KPSS sonucuna göre ataması yapılacak adaylar için sözlü sınavdan oluşacak yarışma sınavına öğretmen ünvanını elde edenler başvuru yapabilir.

En az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk siyasi bilgiler İktisadi ve İdari Bilimler iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışı ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar katılabilecek.


Bakanlık öğretmen kadrolarında öğretmenlik yapanlar ile KPSS sonuçlarına göre kamu görevine ilk defa atanacaklar veya diğer kamu görevlerinde çalışanlar ile birlikte tam ilan edilerek aynı tarihte yapılabileceği gibi ihtiyaca göre ayrı olarak da yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecektir.

Belirtilen 8 yıllık sürmenin resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri birlikte değerlendireceği açıklanmıştır.

Ocak ayının 1 günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış adalet ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dahil olmak üzere öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından en az 3 yıl bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarına Görev yapmış bakanlık kadrolarında öğretmenlik yapanlar dışında son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış olması gerekmektedir.

Kamu Personel Alımlarını kaçırmamak için iki şeyi yapın

1- Youtube TYP ve kamu iş ilanları kanalımıza tıklayın hemen abone olun

2- Android uygulamızı indirin kamuda iş ilanlarını cep telefonlarınıza ücretsiz bir bildirimle gönderelim. iş ilanlarını kaçırmayın tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.