MEB, YLSY kapsamında bin 780 dolar burs verecek

MEB, YLSY kapsamında bin 780 dolar burs verecek

MEB, YLSY kapsamında bin 780 dolar burs verecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme sınavı sonucuna göre 900 öğrenci yurt dışında yüksek lisans veya doktora öğretimi yapabilecek. Öğrenim süresi boyunca sınavı kazanan adaylara bin 780 Dolara kadar burs verileceği belirtildi.

Bakanlık tarafından öncelikli alanlar özellikle savunma sistemleri, enerji, havacılık ve uzay araştırmaları olarak göze çarpmakta. Yurt dışında lisansüstü eğitim alacak öğrencilere verilecek bursluluk programı kapsamında ise Amerika Birleşik Devletlerine gitmeyi hak kazananlara ise 1 780 dolar burs verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi tarafından yapılan açıklamalarda FETÖ terör örgütü soruşturmaları kapsamında çalışmaların sürdüğü belirtildi. Türkiye’nin geleceği için öncelikli alanlarda akademisyenler yetiştirilmesinin önemi vurgulandı.

1416 sayılı Kanun kapsamında YLSY sınav sonucuna göre 900 öğrenci burslu olarak yurt dışına gönderileceği belirtildi. Geçen yıla göre bu sene farklı Bakanlıklara özellikle burs kontenjanı tahsis edildi. Bu yıl ilk defa MEB ve diğer kurumlar haricinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne de burslu öğrenci alımı tahsis edildi.

2017 YLSY başvuruları 26 Ekim’de başlayacak. Bu kapsamda açıklanan kılavuza ve tüm kurumlara verilen burs kontenjanları ile ilgili tüm detaylara aşağıdaki kılavuzdan ulaşabilirsiniz. Kılavuz için BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.