MEB'de bir dönem sona erdi!

MEB'de bir dönem sona erdi!

MEB'de bir dönem sona erdi!


Milli Eğitm Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir dönemi bitiren ve bundan sonra uygulanacak yeni bir dönemin başlangıcı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'da tüm öğretmen atamaları sözleşmeli olacak ve sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlerin sahip olduğu tüm ayrıcalıklara sahip olacak.

10 Ekim 2016'da 15 bin sözleşmeli öğretmen atanacak.

Bundan sonra öğretmen atamaları Şubat ayında yapılacak ve mülakata alınan öğretmenler göreve başladıkları yerde 4 yıl çakılı görev yapacaklar.

Sözlü sınavda, adayın bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri dikkate alınarak karar verilecek. Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar, sınav komisyonu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek. 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak. Bu adaylara 20 tercih hakkı verilecek. Doğum ve askerlik sebebiyle sözleşmesi feshedilen öğretmenlerin durumları saklı tutulacak. Bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumlarına yeniden dönebilecek.

Mülakatı, ehliyet ve liyakattan uzaklaşmak için değil, bizzat liyakatı sağlamak için yapıyoruz. Eğer yazılı sınavı dikkate almadan ‘Sadece mülakatla alıyoruz’ deseydik, burada liyakat yok denebilirdi. Ama biz belli bir seviyede bilgiye sahip olduğunu yazılı sınavlardan öğrendiğimiz kişileri mülakata alarak liyakat ve ehliyetin dışına mı çıkmış oluyoruz?  Bu kimse rahat anlayabiliyor mu, anladığını anlatabiliyor mu, hitabet gücü var mı, ikna kabiliyeti var mı? 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum