Mebden İl İçi, İl Dısı Atama ve Uzman Öğretmenlik Açıklaması

Mebden İl İçi, İl Dısı Atama ve Uzman Öğretmenlik Açıklaması

Mebden 2013 İl İçi, 2013 İl Dısı Atama ve Uzman Öğretmenlik Açıklaması

Eğitim-İş Genel Sekreteri Şenol Eyüboğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’den, öğretmenlerin il içi ve il dışı isteğe bağlı yer değişikliği sürecinin bir an önce başlatılmasını istedi. Erdem, il içi ve il dışı yer değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve duyurunun Temmuz ayı içinde yapılacağını belirtti.
Eyüboğlu ve Eğitim-İş Ankara Şube Başkanı Kasım Demirci, Ankara Şube Örgütlenme Sekreteri Gülfer Murat, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’i makamında ziyaret etti. Erdem’e, Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin görevlerini yaparken karşılaştıkları sorunlara ilişkin bir dosya sunan Eyüboğlu, “Yasalar ve yönetmelikler doğrultusunda görevlerini yapan öğretmenlerimize karşı adeta Türkiye genelinde bir linç kampanyası başlatılmıştır. Haklarında soruşturmalar açılmış, açığa alınmışlar ve sürgün niteliğinde yer değişiklikleriyle cezalandırılmışlardır. Basında öğretmenlerimizin yerden yere vurulması, itham edilmesi asla kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı, çalışanları olan öğretmenlerimize sahip çıkmalı, itibarlarının zedelenmesine izin vermemelidir” dedi.
 
“İL İÇİ VE İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU BİR AN ÖNCE YAYINLANMALI”
 
Eyüboğlu, görüşmede, il içi ve iller arası yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin başvurularıyla ilgili duyurunun henüz yayınlamadığını da hatırlattı ve “Yaşanan belirsizlik, il içi ve il dışı yer değiştirmek isteyen, planlarını da buna göre yapan öğretmenlerimizi ve ailelerini mağdur etmiştir. Belirsizlik bir an önce giderilmeli ve süreç başlatılmalıdır” diye konuştu.
 
“NORM KADRO FAZLASI ÖĞRETMENLERİN DURUMU AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALI”
 
4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle beraber birçok öğretmenin norm kadro fazlası olacağını vurgulayan Eyüboğlu, “Öğretmenlerimizin, 4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının mağduru olmasını istemiyoruz. Norm kadro fazlası öğretmenlerin geleceği konusunda, kafalarda soru işareti bırakmayacak bir açıklamanın en kısa zamanda yapılması gereklidir” dedi.
 
“SEMİNER EK DERS ÜCRET KAYIPLARI GİDERİLMELİ”
 
Eyüboğlu, 2011/2012 yılsonu eğitim seminerinin, yönetmelikte 2 hafta olarak belirtilmesine karşın 3 hafta olarak düzenlenmesi sonucunda, ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerin 1 haftalık ek ders ücret kaybı yaşadığını belirtti. Ek ders ücret kayıplarının giderilmesi için Eğitim-İş’in daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduğunu ancak sonuç alınamadığını kaydeden Eyüboğlu, “Öğretmenlerimiz, kamu çalışanları içinde en az maaş alan kesimdir. Bu nedenle, öğretmenlerimizin, ücret kayıplarının giderilmesini istiyoruz” dedi.
Eğitim-İş Ankara Şube Başkanı Kasım Demirci de, özellikle Ankara’da Anadolu ve meslek liselerine dönüştürülen okullarda görev yapan öğretmenlerin geleceğe yönelik belirsizlikler yaşadığını ifade etti ve “Anadolu lisesine dönüştürülen genel liselerde görev yapan öğretmenlerimizin kadrolarının da dönüştürülmesi gerekmektedir. Ayrıca uzman öğretmenlikten dolayı binlerce öğretmen mağduriyet yaşamaktadır. Bu konuyla ilgili Bakanlığınızın çalışmaları hangi aşamadadır?” diye konuştu.
 
ERDEM: “İL İÇİ VE İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU TEMMUZ AYI İÇİNDE YAYINLANACAK”
 
Orhan Erdem ise, 4+4+4 eğitim sistemine mümkün olduğu kadar öğretmenleri mağdur etmeden geçiş sağlanacağını söyledi ve “Bakanlığımız büyük bir değişimi hayata geçirmeye çalışıyor. Bu kadar büyük bir değişim söz konusu olunca bazı aksaklıklar yaşanabiliyor. Ancak biz bu değişimi öğretmenlerimizle birlikte yapacağız. Onların huzuru ve güveni bizim için çok önemli” diye konuştu.
İl içi ve il dışı yer değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve duyurunun Temmuz ayı içinde yapılacağını da belirten Erdem, “Bir gecikme olmuştur ama biraz sabretmeliyiz” dedi. Erdem, uzman öğretmenliğe yönelik çalışmaların da devam ettiğini, bu konuyla ilgili kısa sürede bir açıklamanın yapılacağını bildirdi ve “Öğretmenlerin statülerini artırmak adına çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.ezginin-meb-dosya.jpg
Erdem, Eyüboğlu’nun kendisine sunduğu dosyadaki hususları Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e ileteceğini de sözlerine ekledi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.