MEB’den Kurslara 5 Ders Müjdesi

MEB’den Kurslara 5 Ders Müjdesi

MEB’den Kurslara 5 Ders Müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Danıştay'ın özel öğretim kurumlarına  ilişkin genelgedeki "en fazla 3 bilim grubunda kurs açılabileceği" hükmünün yürütmesini durdurmasının ardından yeni düzenleme yaptı. Daha önce 3 olan özel öğretim kurslarının açabileceği bilim grubu sayısı 5'e çıkarıldı. Dershanelerden dönüşen kurslar Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe grubu olarak belirlenen bilim gruplarından en fazla 5 bilim grubunda eğitim verebilecek. Paralel Yapı'nın faaliyetlerine karşı da sıkı önlemler alındı. Özel kurslar MEB'in belirleyeceği standartların dışına çıkamayacak. Paralel Yapı'nın öğrenci avına karşı da kurslara devam eden herkesin tüm çalışmaları da yine MEB tarafından takip edilecek.

TALİM TERBİYE DENETİMİ
Özellikle paralel yapıya ait kurumların eğitim dışı faaliyetlerini önlemek için kurslar Talim Terbiye Kurulu'nun belirleyeceği standartlara göre faaliyet gösterebilecek. Sınıf mevcutlarından deneme sınavlarının içeriğine kadar kurslarla ilgili bütün detaylar sıkı denetimlere tabi tutulacak.

e-YAYGIN'DAN TAKİP
Paralel Yapı'ya ait kurumların başarılı öğrencileri çeşitli vaatlerle kandırıp kendi  kurumlarına çekmemesi için de önlemler alındı. MEB'in e-yaygın modülünden tüm öğrencilerin kurslardaki faaliyetleri, deneme sınavlarından aldığı notlar, devam durumu takip edilecek.SABAH

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.