MEB'den  Öğretmenlere 2 Hafta Yaz Tatili müjdesi

MEB'den Öğretmenlere 2 Hafta Yaz Tatili müjdesi

MEB'den Öğretmenlere 2 Hafta Yaz Tatili müjdesi

MEB'DEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA:


 

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Tarih Değişikliği’ne ilişkin gönderilen illere gönderilen yazıda, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı´nın 1 Mart itibarıyla başlatıldığı ve eğitimin 1 Eylül 2016´da bitecek şekilde planlandığı hatırlatıldı.


 

Programın hizmet içi eğitim tarihlerinde değişikliğe gidilerek, aday öğretmenlerin, mesleki çalışma döneminin 20-24 Haziran tarihlerini kapsayan bir haftasını yetiştirme sürecini geçirdikleri okulda alacakları ve 27 Haziran´da hizmet içi eğitimlere başlayacakları ifade edildi. 


 

Buna göre, hizmet içi eğitimler aday öğretmenlerin bulundukları illerde 12 Ağustos 2016´ya kadar devam edecek. "Anadolu´da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları" konulu hizmet içi eğitim de aday öğretmenlerin asıl atandıkları ilde yapılacak. 


 

Yapılan değişiklikle, iller arası yer değişikliği yapacak aday öğretmenler, 15 Ağustos´ta bulundukları ilden ilişiklerini kesip, en geç 29 Ağustos´ta esas atama yerlerinde görevlerine başlayacaklar. Yapılan takvim değişikliğiyle birlikte aday öğretmenlere 2 hafta yaz tatili yapma imkânı da sağlanmış oldu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.