MEB'den Öğretmenlere önemli uyarı

MEB'den Öğretmenlere önemli uyarı

MEB'den Öğretmenlere önemli uyarı

Milli Eğitim bakanlığı kurumlara gönderdiği yazı ile öğreten ve idarecileri uyardı. İşte o yazı;

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 

Sayı : 84037561/200/5017857     04.05.2016 

Konu : Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar 

BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞINA 

İlgi : Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliği. İlgi Yönetmeliğin “Yazılı ve uygulamalı sınavlar” başlıklı 45 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde, derslerin özelliğine göre bir dönemde yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili olarak; "Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki yazılı sınav yapılır...

 ” (f) bendinde ise; "Uygulamalı nitelikteki derslerin sınavları, her dönemde iki defadan az olmamak üzere ve dersin özelliğine göre yazılı ve uygulamalı olarak veya bunlardan yalnızca biriyle yapılabilir..." denilmektedir. 

"Sınavlara katılamayanlar" başlıklı 48 inci maddenin 4 üncü fıkrasında ise “Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmez. Puan hanesine; sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyenler için 

“G” ve kopya çekenler için “K”olarak belirtilir ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir. " denilmektedir. Ayrıca “Dönem Puanı” başlıklı 51 inci maddesinin ikinci fıkrasında; "Yönetmeliğin 36 ncı maddesine göre özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hâllerde bir yazılı sınav eksiğiyle verilebilir, "hükmü yer almaktadır. 

Buna göre; e-Okul ortamında yazılı ve uygulamalı derslerden not eksiği görünen öğrencilerle ilgili olarak Yönetmelikte belirtildiği şekliyle puan hanesine G ve K yazılanların ortalamaya dâhil edilmesi, yazılı ve uygulama puanı adedinden sayılarak hesaplanması, öğlenciler için düzenlenecek başarı belgelerinin hesaplanmasında da bu durumun dikkate alınması gerekmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 

Dinçer ATEŞ 

Bakan a. Müsteşar Yardımcısı 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.