Mecliste bugün taşerona kadro ile ilgili önemli sorular soruldu

Mecliste bugün taşerona kadro ile ilgili önemli sorular soruldu

Mecliste bugün taşerona kadro ile ilgili önemli sorular soruldu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'e yöneltilen soru önergesi cevaplandı.

Mecliste bugün taşerona kadro ile ilgili önemli sorular soruldu. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'e yöneltilen soru önergesi cevaplandı.
Başrolde her zaman olduğu gibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer var. Taşeron emekçilerin hakkını savunması ile bilinen ve taşerona kadro meselesinin en büyük savunucusu Gürer, KHK'ya rağmen taşeronda kalanlar ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e soru önergesi verdi.

Ömer Fethi Gürer şu soruları sordu;

Halihazırda KİT'lerde kaç taşeron firma çalışanı işçi bulunmaktadır?
Hizmet alım sözleşmesine takılan ve bakanlıklarda taşeron firmada kalıp kadro alamayan kişi sayısı kaçtır?
Belediyelerde kaç taşeron firma çalışanı bulunmaktadır?
Kamu kurum ve kuruluşlarında kaç taşeron firma çalışanı bulunmaktadır?
Kamuda tüm taşeron firma çalışanlarına kadro verilmesi düşünülmekte midir?

İŞTE SORU ÖNERGESİ

taseron.jpg

TAŞERONA KADRO İÇİN KANUNDAN YANITLADI
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin meclis iç tüzüğü gereği bu soruya yanıt verdi. Yanıtında söz konusu işçilerin belirli bir kanun çerçevesinde çalıştırıldığı söylendi. Fakat taşerona kadro ile ilgili net bir cevap verilmedi.

Söz konusu yanıt şu şekilde;

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştırılan işçilerin, sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin hususlar, 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Karamame'nin 127’nci maddesiyle, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 ve geçici 24’üncü maddeleri ile düzenlenmiştir.
Anılan Kanun Hükmünde Karamame'nin uygulanmasında ortaya çıkacak tereddütlerin giderilmesi amacıyla “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarma veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24’üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar” hazırlanmış, 01.01.2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
İlgili kamu kurum ve kuruluşlarınca işlemler, bu çerçevede yürütülmektedir.

tbmm-soru-cevap.jpg

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ EYT VE 4/D TAŞERON KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum