Meclis'te SON DAKİKA Taşeron ve EYT Açıklaması

Meclis'te SON DAKİKA Taşeron ve EYT Açıklaması

Taşeron ve EYT de son TBMM açıklaması "Bunlara iyilik olsun, rahmet olsun diye yaptığımız iş zulüm hâline geldi." dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu son günlerde gündemi meşgul eden iki ana konuya (EYT ve taşeron) değinerek "Bunlara iyilik olsun, rahmet olsun diye yaptığımız iş zulüm hâline geldi." dedi.

EYT'DE NE OLMUŞTU

Bilindiği gibi emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili komisyon kurulması önergesi verilmiş ve önergenin görüşülmesi Meclis'teki 4 partinin ortak hareket etmesiyle kabul edilmişti. Fakat önergenin oylamasına geçildiğinde MHP çekimser kalmış ve EYT konusunun araştırılması için komisyon kurulamamıştı.

KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİN MAAŞLARI HER GEÇEN GÜN ERİYOR

Taşerondan kadroya geçen (Sürekli işçi ve belediye şirket işçisi) Yüksek Hakem Kurulu kararı ile yürürlüğe giren Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine göre 2020 yılına kadar 6 şar aylık dönemlerde yüzde 4+4 şeklinde zam alıyorlar. Açıklanan efnlasyon rakamları ise şimdiden yıllık yüzde 25'i buldu. Belediye şirketlerine geçen işçiler ise 52 günlük ilave tediye hakkından faydalanamıyorlar. Özlük ve mali haklardan sendikal haklara kadar birçok kayba uğrayan kadroya geçen işçiler bu durumlarının düzeltilmesi talebini dile getiriyorlar.

Yavuz Ağıralioğlu kadroya geçen bu işçilere yapılan uygulamalara kürsüde örnek vererek "Hükûmet onlara "Kadroya geçtiniz, daha ne istiyorsunuz?" gibi bir cümleyle mukabele ediyor." dedi.

Ağıralioğlu "Bir diğer husus, taşerondan kadroya geçenlerle alakalı mağduriyetler her geçen gün artıyor ve talepler yükseliyor. Biz şimdi EYT'lerden sonra, taşerondan kadroya geçenlerin talepleriyle bu ara biraz hemhâl olmaya başladık. Şöyle bir sıkıntı var: Kadroya geçene kadar "Bizi kadroya geçirin de ne olursa olsun." duygusu verdikleri için bu iradeyi gösteren Hükûmet onlara "Kadroya geçtiniz, daha ne istiyorsunuz?" gibi bir cümleyle mukabele ediyor. Özlük hakları ve statüleriyle ilgili belirsizlik, maaşlarındaki dengesizlik ve statülerinden kaynaklanan belirsizlik, çalıştıkları kurumlarda kendilerini joker gibi kullanma isteğini oluşturduğu için belirsizle işe gidip gelme şikâyetiyle karşı karşıyayız. Bunlarda bir standardın, oryantasyonun sağlanması lazım. Taşerondan kadroya geçenlerin özlük hakları dâhil, statüleri dâhil, çalışacakları yerler dâhil açık bir şekilde belirlenmesi lazım.

Bunlara iyilik olsun, rahmet olsun diye yaptığımız iş zulüm hâline geldi. Dolayısıyla bu mevzuda Hükûmetin, böyle bir iradeyle, bunlara müjde verir gibi söylediği iş şu anda üstlerinde, boyunlarında sallanan bir kılıç hâline geldi. Bu mevzuda da bir düzeltme talebi var, o talebi dillendirmiş olalım."diyerek sözlerini tamamladı.

EYT VE TAŞERONDA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum