Memur Alımlarında Büyük Değişiklik

Memur Alımlarında Büyük Değişiklik

Memur Alımlarında Büyük Değişiklik

15 Temmuz gecesi darbe girişimine kalkışan terör örgütü üyeleri kamudan tamamen temizlenecek. Devlet memurları kanunu 657’de yapılacak olan değişiklerle kamudan temizlenen örgüte mensup personelin tekrardan kamuya dönüş hakkı kalmayacak.

Yeni alımlar hakkında da değişikliğe gidecek olan meclis adli sicile ek olarak güvenlik soruşturması da yapılması için 657 Devlet Memurları Kanunu’nu değiştirecek. Böylece devletin kadrolarının örgütlerce kullanılmasının önüne geçilecek. Bunu da gerçekleştirmek için yasanın memuriyete alınma koşullarını anlatan 48. Maddesi değiştirilecek. Yeni memurlar için temiz adli sicil dışında derin güvenlik soruşturması da devreye girecek.

657 sayılı kanun değiştirilmeden önce yüz kızartıcı suç ve devletin güvenliğine karşı suçlar memurluğa engeldi. Artık örgütlerle alakası bulunan , örgütü savunan ve kollayan herkes için memuriyet şansı bitecek. Yeni düzenlenen yasa sadece yeni memurları değil halihazırda memurluk yapanları da etkileyecek.

Kadrolar Nasıl Doldurulacak

Örgüt üyelerinin memuriyetten atılması sonucu devlet kadrolarında oluşan boşluk ise Devlet Personel Başkanlığı’nın devreye girmesiyle doldurulacak. Eğitimde de herhangi bir aksaklık yaşanmaması için öğretmen atamalarının en yakın zamanda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum