Memur Emekli SGK ve Bağ-Kur Emeklisi Bayramda Zamlı Maaş Alacak

Memur Emekli SGK ve Bağ-Kur Emeklisi Bayramda Zamlı Maaş Alacak

Memur Emekli SGK ve Bağ-Kur Emeklisi Bayramda Zamlı Maaş Alacak

Ramazan Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından kamu çalışanlarını bir bayram hediyesi daha bekliyor. Memur, memur emeklisi ve işçi emeklileri temmuz ayında zamlı maaş alacak. Kamu çalışan ve emeklileri 1 toplu sözleşme gereği 2016 Temmuz'dan itibaren maaşlarını % 5 zamlı olarak alacak, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de haziran ayı enflasyon rakamlarına göre fark alacak.

Türkiye Emekliler Derneği'nin hesaplamalarına bağlı yılın ilk beş aylık enflasyon rakamlarına göre % 3.14'lik bir zam söz konusu. 9.5 milyon SGK ve Bağ-Kur emeklisi, haziran ayı enflasyonu eksi gelmediği takdirde maaşını % 3.14 ve üzerinde zamlı olarak alacak. 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla kamu çalışanları maaşlarını %5 zamlı alacak. Ancak kamu çalışanlarının maaşları ayın 15’inde ödendiği için 15 günlük farkta kamu çalışanlarının 15 Temmuz 2016 tarihinde alacakları maaşlarına yansıtılacak.

Memur maaşlarına 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak % 5'lik artış ile birlikte en düşük memur maaşı 2 bin 38 liradan 2 bin 140 liraya çıkmış olacak. Aynı şekilde en düşük memur emeklisi aylığı da 1.700 liraya yükselmiş olacak. Türkiye genelinde 1.9 milyon memur emeklisi bulunuyor. 3.1 milyon da kamu çalışanı görev yapıyor. 7 milyona yakın SSK emeklisi, 2.5 milyon da Bağ-Kur emeklisi bulunuyor. Temmuz ayında toplamda 14.5 milyon memur ile işçi, Bağ-Kur ve memur emeklisinin maaşlarında farklı miktarlarda artış meydana gelecek. İşçilerin maaş artışları ise toplu sözleşmelere göre belirleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum