Memur kılık kıyafet yönetmeliği değişecek

Memur kılık kıyafet yönetmeliği değişecek

Memur kılık kıyafet yönetmeliği değişecek

Memurların kılık kıyafet yönetmeliğinde değişikliğe gidileceği öğrenildi. Son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan konulardan biri olan memur kılık kıyafet özgürlüğü konusunda hazırlıklar yapıldığı ifade ediliyor. Yapılacak değişiklik ile tek tip memur kıyafeti uygulaması sona erecek.

Edinilen bilgilere göre yürürlükteki memur kılık kıyafet yönetmeliğinde bulunan saç, sakal ve bıyık tariflerinin ortadan kaldırılacak. Erkek memurlar için zorunlu olan kravat da serbest bırakılacak. İsteyen memur kravat takarken, istemeyen memur takmayacak. Ayrıca erkek memurlar da saçlarını aşırıya kaçmamak şartıyla uzatabilecek, belli ölçülerde sakal da bırakabilecekler, top sakalda bırakabilecekler.

Yürürlükteki yönetmeliğe göre saç, bıyık ve sakal hususunda "Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir" Hükümlerine uymak gerekiyor. Yapılacak değişiklik ile bu hükümler kaldırılacak.

Bayan memurlar için de kıyafet serbestliği sağlanacak, kumaşla birlikte kot pantolon da giyilebilecek. Üniforma giymek zorunda olan polis, asker, hakim gibi meslek guruplarına dahil olanlar için değişiklik olmayacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum