Memur Personel Alımında Yaş Sınırı 45'e Yükseltilmelidir!

Memur Personel Alımında Yaş Sınırı 45'e Yükseltilmelidir!

Memur Personel Alımında Yaş Sınırı 45'e Yükseltilmelidir!

Kamuya personel alımında yaş kriteri önemli sorun olmaya devam ediyor. Özellikle kariyer meslekleri kapsayan A Grubu Personel Alımlarında yaş şartının 35 olması binlerce memur adayını mağdur ediyor.

Memur adayları diğer meslek gruplarında olduğu gibi, A Grubu personel alımlarında da yaş şartının 45'e çıkarılmasını talep ediyor.

İşte o mesajlardan birisi:
 
"...Yıllarca fetöcüler tarafından kpss hakimlik kaymakamlık ales vb sınavlarda yıllarca sorular çalındı hak kaybı yaşandı. 2016 darbe girişimi neticesinde kamuya alımlar bir süre donduruldu ve hatta ilana çıkılan bazı alımlar iptal edildi.Alımların durması; yapılan alımların ilan aşaması, kurum sınavlarının yapılması, yapılan kurum sınavlarının sonuçlarının 6 ay gb sürede neticelendirilmesi mülakatların yapılması ve mülakat sonuçlarının 6 yada 7 ayda açıklanması,mülakatı kazanananların en az 6 aydan fazla güvenlik soruşturmalarının sürmesi (her nekadar 30 iş günü yada 60 iş günü olarak belirtilsede mevzuuatta) nedeniyle işe girmek 2 yılı bulmaktadır. Dolayısıyla sürecin uzunluğu kamu kurumuna girmek için çabalayan adayları mağdur etmektedir.2018 yılından itibaren yeni yönetim sisteminin sac ayaklarının oluşturulması bakanlık birleştrilmesi ayrılması yeniden yapılandırılması mevzuat değişiklikleri de kamuya alım sürecini etkilemiş ve alımlar gerçekleştirilememiştir..Dolayısıyla mağduriyet yaratılmıştır. Öğretmenlik alımlarında uygulanan 40 yaş uygulaması kaldırılmış, avukatlar için hakimlik sınavları 35 ten 45 e çıkarılmış olmasını da göz önüne alırsak A grubu kaymakamlık uzman ve dentmen yardımcılığı alımları ile kamuya alımda 35 yaş uygulamasının olduğu diğer meslek gruplarında uygulanan bu şartın değişen ülke şartlarına , yönetim sistemine göre ve yıllarca soruların çalınması nedeniyle yaratılan hak mağduriyetinin giderilmesi amacıyla yeniden revize edilmesi, güncellenmesi, yaş şartının kaldırılması, kalkmıyorsa bile enazından 40 olarak güncellenmesi adına haber yapılmasını istiyoruz..."

MEMURLUKTA YAŞ SINIRINI KİMLER BELİRLER?

Memur alımlarında yaş sınırı çalışılan kuruma göre belirlenmektedr. Kurumların özel şartlar olarak sınıflandırdığı bölümde yer alan yaş sınırı ÖSYM ya da KPSS le belirlenmez. Yani önce başvurmak stediğiniz kurumun yaş sınırı varsa onu öğrenmelisiniz. Her kadro çeşdi çok farklı yaş sınırı uygulanır ya da yaş sınırı
tamamen kaldırılır.

Örneğin; Eminyet Müdürlüğü polis alımında 30 yaş sınırı getirmiştir.
 
YAŞ ŞARTI ARAMAYAN KURUMLAR

  1. - ÖSYM tarafından yapılan KPSS yerleştrmesi şeklinde memur alımında,
  2. - Genelde İŞKUR aracılığıyla yayınlanan kamu kurumuna personel alımlarında,
  3. - Milli Eğtim Bakanlığı öğretmen alımında, Sağlık, Adalet ve Tarım Bakanlığı alımlarında

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum