Memur-Sen'den istifalar başladı!

Memur-Sen'den istifalar başladı!

Memur-Sen'den istifalar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, belediye başkanları değişen sendikalardan çalışanların istifa etmesini değerlendirdi. Erdoğan'ın konuyla ilgili sözleri şöyle:

"Dava adamı önce davasının ne olduğunu bilecek. Öğrendiklerinden hareketle kendi nefsinden başlayarak ailesine, arkadaş çevresine, şehrine, ülkesine ve nihayet tüm aleme uzanan bir silsile içinde nerede durduğunun da farkında olacak. Bunun yanında davasını hayatında da yaşayacak. En ufak bir savrulmada merkezi bırakıp başka yerlere kaçmayacak. Şu anda bakıyoruz bazı yerlerde işte seçimlerde de filan falan... Allah selamet versin. Hemen anında sendika değiştirmeler, şunlar bunlar. Herkes bir yere savrulmaya başladı. Bu dava adamı olmak değil."


MEMUR-SEN'DEN AÇIKLAMA
Memur-Sen'den baskı ve tehditle istifalara tepki Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu: "Seçimin sonuçları açıklanır açıklanmaz birçok belediyede üyelerimize baskı yapılmakta, bazı sendikalar üyelerimizi kendi sendikalarına geçmeye zorlamaktadırlar.

'BASKI VE TEHDİTLE İSTİFALAR'
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu Bem-Bir Sen'in basın toplantısında açıklamalarda bulundu
Sendikal Bir Kıyım Yaşanıyor

Türkiye genelinde Bem-Bir-Sen üyelerine yönelik baskının arttığını belirten Uslu, “Seçimin sonuçları açıklanır açıklanmaz birçok belediyede üyelerimize baskı yapılmakta, bazı sendikalar üyelerimizi Bem-Bir-Sen’den istifa ederek kendi sendikalarına geçmeye zorlamaktadırlar. Şu ana kadar birçok üyemiz baskı ve tehditle istifa ettirilmiştir. Diğer üyelerimiz üzerindeki istifa baskısı da sürmektedir.” ifadelerini kullandı.


YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ
Tehdit ve şantaja imkân verilmesi durumunda, buna sebep olan ve göz yuman bütün aktörler karşısında bütün yasal hakları kullanmaktan ve demokratik tepkileri ortaya koymaktan geri durmayacaklarını belirten Uslu, “Hiç kimse, her türlü vesayetle mücadele etmeyi ilke edinmiş bir yapı olarak üyelerimizin hür iradesi üzerinde kurulmaya kalkışılan vesayete seyirci kalacağımızı aklından bile geçirmesin. Biz sürecin takipçisiyiz. Tehdit, şantaj ve baskılara bugüne kadar boyun eğmedik, bugün de yarın da boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.


 
Levent Uslu, ". 25 yıllık sendikal mücadelemizle ve emeklerimizle teşkilatımıza kazandırdığımız üyelerimiz, daha seçimlerin üzerinden 15 gün geçmeden sendikal kıyıma dönüşmesi dehşet vericidir. Burada sizlere örnek vermek istiyorum Bozüyük, Sorgun, Tosya, Bayburt, Elmadağ, Çankırı, Denizli Merkezefendi belediyelerinde çalışan üyelerimizin neredeyse tamamı başka sendikaların baskıları sonucu istifa ettirilmiştir" diye konuştu.
"Hizmet etmek için mi, sendikacılık yapmak için mi göreve geldiniz?"

SAYILARI AÇIKLADI
Birçok il ve ilçede üyelerinin önemli bir bölümünün istifa ettirildiğini kaydeden Levent Uslu, "Kamuoyuna ve basın mensupların dikkatine bu il ve ilçeleri sunmak istiyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesinden 900, Ankara Elmadağ Belediyesinden 50, İstanbul Küçükçekmece Belediyesinden 400, İstanbul Esenyurt Belediyesinden 200, Kütahya Belediyesinden 130, Kastamonu Belediyesinden 100, Ankara Büyükşehir Belediyesinden 260, Erzincan Belediyesinden 70, Bozüyük Belediyesinden 50, Taşköprü Belediyesinden 30 üyemiz istifa ettirilmiştir" şeklinde konuştu.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.