Memur ve Emekli Hükümete Para Ödeyecek!

Memur ve Emekli Hükümete Para Ödeyecek!

Yıl sonu enflasyon oyunu yine oynandı! Kasım ayında bütün ekonomi yazarları memura, emekliye enflasyon farkı verilecek diye yazarken, bu ay yapılan ayarlamayla enflasyon düştü memur, emekli borçlu çıktı.

10 ve 11. Aylarda bütün gazetelerde memur ve emekliye zam müjdesi var, memur ve işçi emeklileri için enflasyon sürpriz yapacak, memur ve emekliler yılbaşında % 3 zam ve enflasyon farkı alacaklar diye haberler çıktı. Maliye Bakanı bile fark ödeyeceklerini söyledi. 12. Ayda ise gıda fiyatlarında düşüş gözlendi enflasyon düştü, zam yok ! dendi.
 
TÜİK son anda enflasyonu düşük çıkartarak Hükümetin imdadına yetişti. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan ek enflasyon zammı verilmeyecek. 2013 Bütçesini de buna göre yapan Hükümet emeklilere enflasyon farkı vermeyecek. Zaten her dönem sonunda aynı oyun oynanıyor ve emeklilerin zam alacağı aylardan önce mayıs-haziran ve kasım-aralık döneminde enflasyon düşük çıkartılıyor. Ayarcıların sayesinde !...
 
Son on yılın Kasım ayları dikkate alındığında TÜFE'deki artış toplamda % 146 olurken; gıda, ulaşım, kira, ısınma, haberleşme, elektrik, temizlik gibi zorunlu tüketim kalemlerinin fiyatları ortalama % 186 zamlanmıştır. Memur, emekli ve dar gelirlilerin cebine yansıyan enflasyon son on yılda açıklanandan 40 puan daha fazladır. Bu emeklinin Hükümetten alacağıdır. Ama Hükümet teslim etmek yerine, emekli dul ve yetimin hakkını yemeye devam ediyor.
 
Hükümet her zaman olduğu gibi önümüzdeki yılda vereceği maaş zammını geri alacak. 2013 bütçesinde KDV ve ÖTV gibi memur, emekli ve dar gelirlinin sırtına yapıştırılmış vergilerde % 18'lik bir artış öngörülmüş, emeklilerin maaşına ise % 3 + 3 toplam % 6 zam yapıyor, sadece KDV ve ÖTV'de ise % 18 artış yapıyor. Bu dar gelirlinin, emeklinin satın aldığı her şeyin üstüne o kadar daha zam yapılmasıdır. Emeklinin daha fazla ezilmesi değil midir?
 
Gelir dağılımı her geçen yıl emekliler aleyhine bozulmaktadır. Hükümet vergi külfetini KDV ve ÖTV ile dar gelirli ve emeklilerin sırtına yüklemekte nimeti ise mutlu azınlığa vermektedir. Herkesten kazancı oranında vergi toplayarak, adil bir gelir dağılımı sağlamakla yükümlü olan iktidar, çok kazanandan az vergi alarak, vergi adaletsizliğine imza atmaktadır.
 

Mutlu azınlık vergi artışlarından etkilenmemekte, dar gelirli ve emekli ayaklarını yorganına sığdırmak için bir az daha büzülmektedir. Eğer emekli ve dar gelirlilere veriyoruz diyorlarsa, gider-gelir dengesi en azından eşitlenmelidir. Bunu yapmanın yolu emekli maaşlarına en azından KDV ve ÖTV'nin üstünde bir zam verilmesi gerekir. Ey hükümet uzaklardan değil başkentten, Ankara'dan sesleniyoruz, duy sesimizi…yarın çok geç olmadan…

MEMUR VE EMEKLİ HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZ TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.