Memur zam görüşmelerine 300 bin kişiye kadro

Memur zam görüşmelerine 300 bin kişiye kadro

Memur zam görüşmelerine 300 bin kişiye kadro

Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan Ağustos ayında yapılacak memur toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ciddi hazırlıklar yaptıklarını ifade eden Geylan 3600 ek göstergede hazırlanmasına katkı sundukları teklifin Meclis'te olduğunu belirterek tüm siyasi partilerin teklife sahip çıkmasını istedi.

SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA ALINMASI
Geylan sözleşmeli personelin durumuna da değinerek özellikle kadroya geçişleri için ısrarcı olacaklarını söyledi. İşte detaylar...

'İKİ KONUDA ISRARCI OLACAĞIZ'
Yaklaşan toplu sözleşme sürecine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Talip Geylan, Türkiye Kamu-Sen olarak ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi; “ kamu çalışanlarının tüm meselelerini masaya taşıyacağız. Fakat özellikle iki konuda ısrarcı olacağız.' dedi.

KAMU-SEN İSTİŞARE TOPLANTILARI YAPTI
Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasındaki şube başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla 8-9 Haziran 2019 tarihinde Ataşehir Zübeyde Hanım ve Bahçelievler Öğretmenevlerinde istişare toplantıları gerçekleştirildi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan kamu çalışanlarının gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

3600 EK GÖSTERGE: BİR YIL GEÇTİ HALA ADIM ATILMADI
24 Haziran seçimleri öncesinde verileceği taahhüt edilen 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili sözü hatırlatan Geylan, “Bu sözün üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Ancak hala bir adım atılmadı. Ek gösterge, Torba Kanun’da mutlaka yer almalıdır. Tabi sadece 4 meslek grubunun değil, tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri güncellenmelidir. Hatta Ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmet sınıfına da ek gösterge verilmelidir.

TÜM KAMUYA VERİLSİN, TEKLİFİMİZ MECLİS'TE
Bu minvalde Türkiye Kamu-Sen bir kanun önergesini TBMM’ye ulaştırmış durumdadır. Beklentimiz bu tasarıya bütün partilerin sahip çıkmasıdır. Birçok kamu çalışanının emekli olmak için ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini beklediğini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, “Hükümet, TBMM tatile girmeden ek göstergeyi hayata geçirmelidir” diye konuştu.

TOPLU SÖZLEŞMEYE CİDDİ HAZIRLIK İÇİNDEYİZ
Yaklaşan toplu sözleşme sürecine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Geylan, Türkiye Kamu-Sen olarak ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi; “ kamu çalışanlarının tüm meselelerini masaya taşıyacağız.

ÖZELLİKLE İKİ KONUDA ISRARCI OLACAĞIZ
Fakat özellikle iki konuda ısrarcı olacağız. Bunların ilki sözleşmelilerin kadroya alınmasıdır. Geçici işlerin yapılması için ihdas edilen 4/B kadrosunun günümüzde adeta asal istihdam modeli olarak görüldüğü gün gibi ortadadır. Sözleşmeliler kadroya alınmasının yanında, kamuya artık sözleşmeli pozisyonunda değil asal kadroda eleman alınmalıdır.


 
İkinci önemli bir konu da kamuda mülakat sisteminin getirdiği sıkıntılardır. İstisnasız kamu kurumlarında mülakatla çalışan alımına son verilmelidir. Ehliyet ve liyakatin değil, yandaşlığın baz alınarak değerlendirmeye tabi tutulduğu mülakat sistemi kamunun ciddiyetine de zarar vermektedir. İşi bilmeyen yandaşların doldurduğu kadrolarda hakkaniyetin olmayışı vicdanları da yaralamaktadır.”

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDAKİ BECERİKSİZLİKLERİNE ŞAHİT İSTEMİYORLAR
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yetkili olmayan sendikaların bağlı bulunduğu konfederasyonların toplu sözleşme masasına oturmaması gerektiği yönünde yaptığı açıklamaya da değinen Geylan, “Bizi o masada istemeyenler var. İmza ve itiraz yetkimiz olmamasına rağmen neden bizi masada istemiyorlar? Bu sorunun cevabı açıktır, çünkü başarısızlıklarının ortaya dökülmesini istemiyorlar. Ama isteseler de, istemeseler de 4688 sayılı Sendikalar Kanunu’nun 29. Maddesinden aldığımız yetki ve 420 bin üyemizden aldığımız güçle o masaya oturacağız. Bizi engellemek kimsenin haddi değil. Hele ki Ali Yalçın’ın hiç haddi değil! ” dedi.

HEDEF TUTTURULSA DA MEMURLAR % 7.43 ZARARDA
Memur-Sen’in her yapılan toplu sözleşmede büyük başarısızlıklara, ciddi hak kayıplarına imza attıklarını söyleyen Geylan, 2018 ve 2019 yılında da benzer tablonun yaşandığına dikkat çekti. “2018 yılında aldığımız maaş zammının neredeyse iki katı enflasyon farkı aldık” diyen Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2019 yılında yüzde 9 oranında zamma imza attılar. Ama Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 16.43’tür. Hedef tutturulsa dahi Kamu çalışanları yüzde 7.43 oranında zarardadır. İşte Türkiye Kamu-Sen’i masada neden istemediklerinin cevabı budur. Bunların başarısızlıklarını ifşa etmeseydik, ellerindeki propaganda gücü ile kamuoyunu maniple edeceklerdi.”

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.