Memura, 4/D'li Taşeron ve kamu işçisine Erbakan ZAMMI

Memura, 4/D'li Taşeron ve kamu işçisine Erbakan ZAMMI

Memura, 4/D'li Taşeron ve kamu işçisine Erbakan ZAMMI

5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında hükümetle masaya oturan sendika temsilcilerine ve hükümete tepkide bulunan Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu'ndan flaş bir talep geldi. Karamollaoğlu yaptığı açıklamasında memur ve işçiye Erbakan zammı verilmesini istedi ve, "tabii bu da bir ihtimal" ifadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri nedeniyle hükümetle masaya oturan sendika temsilcileri ve hükümete sert bir tepkide bulundu.

Karamollaoğlu, SP'nin eğitim merkezindeki İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı'na katılım sağladı ve orada toplu sözleşme hakkında açıklamalar yaptı.

Sendikaların kendisini tatmin etmediğini ifade eden Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamasında;

"Sendikaların istediği talepler beni tatmin etmiyor ki çalışarak, ücret alanları tatmin etsin. Ama emin olun bu bile belki iktidar tarafından abartılı görülüyor." dedi.

Memur ve işçi zammı hakkında değerlendirmede bulunan Temel Karamollaoğlu,Erbakan zammı verilmesini talep etti.

Erbakan zammının memur ve işçi zammı açısından olumlu olacağına vurgu yapan Temel Karamollaoğlu bunun bir ihtimal olabileceğini ifade ederek;

"Sendikaların istediği talepler beni tatmin etmiyor ki çalışarak, ücret alanları tatmin etsin. Ama emin olun bu bile belki iktidar tarafından abartılı görülüyor.

 'Bunlara bir zam verelim de Erbakan Hoca'nın günlerini yeniden hatırlasın' da diyebilirler. Tabii bu da bir ihtimal ancak ben böyle bir tavır içerisine gireceklerini düşünmüyorum." dedi.
Açlık sınırının üstünde yüzde 3'lük bir artış refah payına tepki gösteren Karamollaoğlu;

"Açlık sınırının üstünde yüzde 3'lük bir artış refah payıymış. Allah'tan korkun be, hangi refahtan bahsediyorsunuz ki açlık sınırı da normal açlık sınırı değil." dedi.

26 Haziran 1996’da Refah-Yol kabinesini kuran Erbakan, 1 Temmuz'da memura yüzde 50 zam yapmıştı.

54. hükümetin başbakanı Necmettin Erbakan, daha sonra 6. ayda yüzde 30 ve yüzde 25 zam yapmış ve o zamanki durumda 100 TL alan bir memur 257 TL maaş almıştı.

Diğer yandan ilk kez Eşel-Mobil sistemi getirilmiş ve memur ile işçilerin maaş zamları otomatiğe bağlanmıştı.

O yıl enflasyon oranı yüzde 65 olarak gerçekleşmişti. Buna göre memurun alım gücü yüzde 37,5 kadar çıkarmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum