Memura 9 Kuruşluk Zam

Memura 9 Kuruşluk Zam

Memura 9 Kuruşluk Zam

Önümüzdeki yıl memura saat başına 9 kuruş mesai zammı yapılıyor. Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere diğer üniversitelerden gelecek profesörlere ise, ders başına 28.5 lira ek ders ücreti ödenecek. Böylece memurlar her 1 saatlik fazla çalışma karşılığında, 1 lira 83 kuruş fazla mesai ücreti alacak. Örnek verecek olursak bir ay içerisinde 90 saat fazla mesai yapan bir devlet memurunun eline 156 lira 60 kuruş yerine önümüzdeki yıl 164 lira 70 kuruş geçecek.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’na ait idari kadrolarda görevli personelin fazla mesai ücreti 2 lira 99 kuruştan 3 lira
15 kuruşa yükseltildi. Bütçe tasarısıyla düz memurların dışında bakanlıklarda çalışan özel kalem müdürlüğü personeli, makam araçlarının sürücüleri ile vali ve genel müdür gibi kamuda üst düzey makamlarda görev yapanların fazla çalışma saat ücreti de 10 kuruş zamlandı, 1 lira 83 kuruştan 1 lira 93 kuruşa yükseltildi. Ayda en fazla 90 saate kadar fazla mesai yapabilecek bu personel de önümüzdeki yıl ayda en fazla 173 lira 70 kuruş fazla
mesai parası alabilecek.
 
Zabıta ve itfaiye personelinin aylık fazla çalışma ücretleri de yeniden belirlendi. Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de görevli zabıta ve itfaiye personeli ayda en fazla 572 lira yerine 602 lira fazla mesai ücreti alabilecek. Bu üç il dışındaki büyükşehirlerde görevli zabıta ve itfaiye personelinin alabileceği aylık mesai tutarı ise 23 lira zam yapılarak 430 liradan 453 liraya yükseltildi. Buna göre, MSB bünyesindeki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere diğer yükseköğretim kurumlarından görevlendirilen öğretim elemanlarına, normal ek ders ücretinin 5 katını geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecek. Ek ders ücreti haftada 100 saati geçemeyecek. Buna göre, MSB üniversitelerinde ders veren profesörler 142.8 lira, doçentler 119 lira ek ders ücreti alacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.