Memura Emekliye Asgari Ücretliye kötü haber! Kasım'da enflasyon negatif gelebilir

Memura Emekliye Asgari Ücretliye kötü haber! Kasım'da enflasyon negatif gelebilir

Memura Emekliye Asgari Ücretliye kötü haber! Kasım'da enflasyon negatif gelebilir

Millyonlarca memur ve memur emeklisi, Ocak ayında yüksek oranda enflasyon farkı almayı beklerken Kasım ayı enflasyonu ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Türkiye'nin önde gelen ekonomi gazetelerinden Dünya Gazetesi'nin Yazarı Alaattin Aktaş, Kasım ayında enflasyonun negatif çıkabileceğini öne sürdü. Bu durum, enflasyon farkını büyük ölçüde aşağıya çekecek.

 

Aktaş'ın Dünya Gazetesi'nin bugünkü sayısında yayımlanan köşe yasısı, 'Kasım'da enflasyon negatif çıkabilir' başlığını taşıyor. Aktaş, Kasım'da enflasyonun nefatif çıkmasının gerekçesini ise, Kasım ayı başında yürürlüğe giren vergi indirimlerini ve enflasyonla mücadele topyekün mücadele kampanyasını bağlıyor. Aktaş'ın yaısının ilgili kısmı şöyle:

"Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2003 yılından bu yana hesapladığı tüketici fiyatları endeksindearadan geçen on beş yılda Kasım aylarında hiç gerileme görülmedi. Bu on beş yıl ortalamasında Kasım ayı artışı yüzde 1 oldu. Ama fiyatlarda ilk kez bu yıl Kasım ayında düşüş yaşanabilir. Bu olasılık epeyce güçlü. 
TÜFE'de gerileme bekleniyor olmasının en başta gelen nedeni Kasım ayı başında uygulamaya konulan vergi indirimleri. Özellikle otomotivdeki indirim çok önemli bir etki yapacak. Kuşkusuz beyaz eşya ve mobilya sektörlerindeki indirim de önemli ancak TÜFE'deki ağırlığı dikkate alındığında otomotivdeki indirimin etkisi büyük olacak….."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum