Memura Temmuz zammı uyarısı

Memura Temmuz zammı uyarısı

Memura Temmuz zammı uyarısı

Sendika başkanından memura Temmuz zammı uyarısı

Anayurt'tan Salih Kaplan'ın haberine göre memur zammı temmuzda vergi ile eriyecek. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız memur toplu sözleşme görüşmelerine göre alınacak zam oranının sırasıyla %20, 27'lik vergi dilimlerine girecek memurların ücretlerinde azalma olacak.


Memur zammı vergi ile eriyecek

Temmuz ayında devlet memurlarının maaşlarına yüzde 5 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak ancak Haziran itibarıyla yüzde 20’lik gelir vergisi dilimine giren memurların maaşına yapılan zam vergi kesintisi nedeniyle eriyecek.

MEMURLAR VERGİ DİLİMİNE GİRİYOR
Memur-Sen ile hükümet arasında 2017 yılında imzalanan 4. Dönem Toplu Sözleşmesi’ne göre Temmuz ayında devlet memurlarının maaşlarına yüzde 5 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. Ancak Haziran itibarıyla yüzde 20’lik gelir vergisi dilimine giren memurların maaşına yapılan zam vergi kesintisi nedeniyle eriyecek. 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan ve kamu görevlilerini ilgilendiren toplu sözleşmeye göre kamu çalışanlarının yarıdan fazlası ise sonbahar aylarında yüzde 27’lik vergi dilimine girecek ve ücretleri daha da eriyerek zammın yansımadığı Haziran ayı gelirinin de altına inecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Siyasi iktidarın vergi tutarını düşük tutması nedeniyle kamu çalışanları, Haziran ayından itibaren yüzde 20’lik vergi dilimine girecek ve daha fazla vergi verecek. Uygulanan gelir vergisi oranının yükselmesi, aylık net maaşının azalmasına yol açacak, kamu çalışanlarının Haziran ayında eline geçen ücret düşecek. Siyasi iktidar, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerekirken, vergi yükünü kamu emekçilerinin omuzlarına yıkıyor. Sosyal devlet ilkesinin gereği yerine getirilmeli, vergi oranlarında artan oranlı tarifeden vazgeçilmeli, gelir vergisi dilimleri yeniden düzenlenmeli ve adil gelir dağılımı sağlanmalı. Bütçe açığının kamu çalışanlarının sırtına vergi olarak yüklenmesi kabul edilemez” dedi.

KAMU ÇALIŞANLARININ GELİR VERGİSİ ORANLARI ARTIYOR
Gelir Vergisi Genel Tebliğine göre, kamu çalışanlarının yılın başından itibaren elde ettikleri gelir vergisi matrahına esas gelirlerinin toplamı belli seviyelere ulaşınca, aylık ücretlerinden kesilen gelir vergisi oranı da artıyor. Kamu çalışanlarının aylık ücretlerinden Ocak ayında yüzde 15 oranında gelir vergisi kesilirken, ücret durumlarına göre yılın değişen aylarında bu oran yüzde 20’ye çıkıyor. Bazı kamu çalışanları ise yıl içinde yüzde 27 oranındaki dilime de giriyor.

DİLİMLER ŞÖYLE
Gelir vergisi dilimleri 2019 yılı için 18 bin liraya kadar yüzde 15, 40 bin liranın 18 bin lirası için 2 bin 700 lira ve gerisi için yüzde 20, 148 bin liranın 40 bin lirası için 7 bin 100 lira ve gerisi için yüzde 27, 148 bin liradan fazlasının 148 bin lirası için 36 bin 260 lira ve gerisi için yüzde 35 şeklinde hesaplanıyor. anayurt gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.