Memurlara Enflasyon Zammı Verilecek

Memurlara Enflasyon Zammı Verilecek

Memurlara Enflasyon Zammı Verilecek

TÜİK tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyonu bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,58 artış gösterdiği için Memurlara enflasyon zammı verilecek.

TÜFE'de (2003=100) 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %1,82, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,82, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,58 ve on iki aylık ortalamalara göre %7,87 artış gerçekleşti.

Memur Sendikaları ve Hükümet arasında imzalanan 2016-2017 toplu sözleşmesinde geçen "2016 yılı Haziran ayı endeksinin 2015 yılı Aralık ayı endeksine göre altı aylık değişim oranının 5 inci maddenin birinci fıkrasında 2016 yılının birinci altı aylık dönemi için öngörülen %6 oranını, aşması halinde, ....katsayılar, ...söz konusu oniki aylık veya altı aylık dönemlere ilişkin enflasyon rakamının ilan edildiği ayın 1'inden geçerli olmak üzere aşan kısım kadar artırılır." hükmü nedeniyle enflasyon zammı verilmesi gündeme geldi.

Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı ve eldeki resmi veriler ışığında Memurlara yüzde 3,58 oranında enflasyon zammı verilecektir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.