Memurlara zorunlu tatil geliyor.

Memurlara zorunlu tatil geliyor.

Hükümet ve turizmciler arasında süren diyaloglara göre memurların tatile çıkarılmaya hazırlandığı iddia edildi.

Turizmde yaşanan sıkıntıyı azaltmak için hükümet yeni adımlar atmayı planlıyor. Yerli turiste yönelen turizmciler ve hükümet arasında sıkı pazarlık devam ederken memurlar da bu durumdan faydalanacak. İşte detaylar...

Hükümetin memurları zorunlu tatile gönderme planı yaptığı iddia edildi. Turizm Bakanlığı'nın 1 milyon memuru, boş kalan turistik tesislere tatile gönderip ücretini 12 ayda maaştan kesmeye hazırlandığı ileri sürüldü.

MEMUR MAAŞINDA TATİL KESİNTİSİ OLACAK
Özgür Düşünce'den Hasan Önal'ın haberine göre, Rusya ile başlayan kriz ve yaşanan terör olayları sonrası büyük kriz yaşayan turizm sektörünün bu projeyle rahat nefes alması hedefleniyor. Proje ile memurlar, otellere tatile gönderilecek. Tatil ücretleri ise memurun maaşlarından 12 taksitte kesilecek. Böylece tatil yörelerindeki durgunluk son bulacak.

İSMAİL KONCUK'TAN MEMURLAR İÇİN TATİL ÇAĞRISI
Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurların büyük kısmının asgari geçim sınırı altında gelire sahip olduğunu söyledi. Koncuk, “Memur zaten tatil yapamıyor. Hükümet eğer memura tatil yaptır mak istiyorsa tatilin 6 aylık bölümünü devlet karşılasın. Bu şekilde özendirici olabilir. Zaten büyük kısmı borçlu ve kredi kartlarıyla yaşamlarını sürdürüyorlar” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.