Memurların ikramiye ve aylık hesabı 2019

Memurların ikramiye ve aylık hesabı 2019

Memurların ikramiye ve aylık hesabı

Kamu çalışanlarının emekli ikramiyesi hesabı ile emekli aylığı hesabında hizmet sürelerinde dikkate alınma durumları iki farklı şekilde olmaktadır.

Memurların ikramiye ve aylık hesabı 2019

Soru: SSK-Emekli Sandığı kurumundan 26 kıdem yılı üzerinden emekli aylığı almaktayım. Değerlendirmeye alınmayan 8 aylık mevcut süreyi, bir yıla tamamlamak için 4 ay daha bir işyerinde çalışarak 27 kıdem yılı üzerinden maaş almak istiyorum. Yapılacak işlemlerden sonra kazanılan 1 yıllık kıdem artışı ile 2.525,26 TL olan (vergi iadesi hariç) emekli aylığımda ne kadar artış olabilir? Mevcut duruma yeni sigorta primi işlendiği takdirde daha düşük maaş alacağım hakkında yaygın söylentiler var, doğru olabilir mi?

EMEKLİ İKRAMİYESİ VE AYLIĞI HESABI FARKLI

Cevap: Emekli Sandığı’ndan emekli olan memurun, emekli ikramiyesi hesabında tam hizmet yılı dikkate alınmakta ve bir tam yıldan artan süreler dikkate alınmamaktadır.

Ancak emekli aylığı hesabında; bir yıldan az olan hizmet süreleri orantılı olarak dikkate alınmaktadır (aylık bağlama oranını artırarak emekli aylığını artırmaktadır).

Bu nedenle; emekli aylığı hesabınızda bir yıldan az olan 8 aylık hizmet süreniz dikkate alınmış. Dolayısıyla herhangi bir hak kaybınız bulunmuyor.

Sonuç olarak sorunuzda belirttiğiniz gibi emekli aylığınızda dikkate alınması için 4 ay daha çalışarak 8 ayı bir yıla tamamlamanıza gerek bulunmuyor. Ekrem Sarısu

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.