Memurların Mesai Saatleri Değişti!

Memurların Mesai Saatleri Değişti!

Memurların Mesai Saatleri Değişti!

Yaz saati uygulamasından kış saati uygulamasına artık geçiş sağlanmaması üzerinde birçok vatandaş tarafından ve öğrenciler tarafından tepki gelmiş bunun üzerine Bakanlık çalışma başlatmıştı. İtirazları değerlendirilmesi üzerine yaz saati uygulamasından vazgeçilmedi ve tasarruf sağlanması açısından yaz saati uygulamasının devam etmesi gerekliliği üzerine uygulama değiştirilmedi.

YOZGAT'TA MEMURLARIN MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİ

Fakat Valiliklere yetki verilerek iller kedi mesai saatlerini belirleyebilecek. Bu kapsamda ilk sat değişikliği açıklaması Yozgat Valiliğinden geldi ve mesai saatlerinin şu şekilde değiştirildiği belirtildi...19 Aralık 2016 Pazartesi gününden itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri öğleden önce 08.30 ile 12.30 arası olarak ve öğleden sonra ise 13.30 ile 17.30 arası olarak değiştirilmesine karar verildi.

Öte yandan ikili öğretim yapılan okullarla ilgili olarak bu uygulamaya dair bir açıklama yapılmadı. Normal öğretim olarak tam gün eğitim yapan okullar 8.30 ile 15.00 saatleri arasında zaten uygulama yapmakta. Fakat ikili öğretim yapan yani sabahçı ve öğlenci olarak okula devam edenler için bu saat değişikliğinin uygulanması zor görünüyor. Çünkü 7.30 da başlayan sabahçı öğrenciler için okul 12.30'da bitmekte ve 12.30'da başlayan öğlenci öğrenciler için ise okul akşam ise 17.30'da bitmekte. Bu kapsamda 1 saatlik bir değişiklik ile öğlenci öğrenciler 18.30'da okuldan çıkacakları için değişiklik yapılması düşünülmemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.