Memurun kılık kıyafet yönetmeliği değişiyor iddiası

Memurun kılık kıyafet yönetmeliği değişiyor iddiası

Memurun kılık kıyafet yönetmeliği değişiyor iddiası

Şu anda mevcut kılık kıyafet yönetmeliğine göre bayan öğretmenler, memurlar kot pantolon giyemiyorlar. Erkek öğretmenler için saç, sakal serbestliği yok. Fauller için, bıyıklar için dahi nasıl olması gerektiği kılık kıyafet yönetmeliğinde belirtilmiş durumda

. Belirttiğimiz gibi mevcut yönetmelik sendika kararları ile zaten uygulanmıyor diyebiliriz.   2016 yılı sonuna kadar yapılması düşünülen kılık kıyafet yönetmeliği ile bayan memurlara, öğretmenlere kot pantolon serbestliği ile erkek öğretmenlere aşırıya kaçmamak üzere belli bir sınırlama içerisinde saç uzatma serbestliği, top sakal, sakal serbestliği tanınacağı iddia edildi.  

FOTOĞRAF KRİTERİ   Yeni kılık kıyafet yönetmeliği kapsamında yapılacak düzenlemelerden birisi de resmi belgelere yapıştırılan fotoğraf kriterinin değişmesi hususu. Mevcut kılık kıyafet yönetmeliğine göre resmi belgelere yapıştırılacak fotoğraflarda kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olma şartı bulunmaktadır. Bu şart yeni yönetmelik ile kaldırılacak.

  DESTEKLİYORUZ   Öğretmen, memur performansını arttıracak bir düzenleme olacağını düşünüyoruz. Yeni kılık kıyafet yönetmeliğinin olumsuz yanından ziyade olumlu yanlarının fazla olacağını değerlendirmekteyiz. Haberimizde belirttiğimiz üzere sendikal eylem, sendika kararı kapsamında kılık kıyafet yönetmeliği uygulanamayacak duruma gelmiştir. Bu düzenlemenin en kısa sürede hayata geçirilmesi memur camiası için iyi olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.