Mesleğe Göre Askerlik Geliyor! Kısa Dönem Askerlik kalkıyor!

Mesleğe Göre Askerlik Geliyor! Kısa Dönem Askerlik kalkıyor!

Mesleğe Göre Askerlik Geliyor! Kısa Dönem Askerlik kalkıyor!

Mesleğe Göre Askerlik Geliyor! Kısa Dönem Askerlik kalkıyor! Askerlik süresi 9 ay olacak

Yeni askerlik sistemi geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Başkanlığı'nda kuvvet komutanlarının da görüşleri alınarak masaya yatırıldı. Tek tip askerlik de denilen yeni sistemin detayları yavaş yavaş belli oluyor. Ortaya çıkan bir diğer detay ise mesleğe göre askerlik yapma imkanı oldu.

MESLEĞE GÖRE ASKERLİK GELİYOR 

Yeni askerlik sistemi üzerinde yapılan çalışmada, öğretmen, hakim, doktor, akademisyen ve sporcular da gözardı edilmedi. Yükümlüler, kendilerine ve mesleklerini icra ettikleri ve etmedikleri dönemleri dikkate alarak bunlara uygun zamanlarda askerlik hizmetlerini yerine getirebilecekler.


 
Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar başkanlığında yeni askerlik sistemine ilişkin beklenen toplantı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.
Bakanlık, toplantının görüntüleriyle birlikte "Askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi ayrıntılı bir şekilde görüşüldü, detayları ile birlikte masaya yatırıldı" açıklaması yaptı.

Plana göre halen 12 ay uzun dönem ve 6 ay kısa dönem olarak uygulanan zorunlu askerlik her yükümlü için aynı sürede, yani 9 ayda tamamlanacak. Bu nedenle isim olarak TEK TİP ASKERLİK ismi üzerinde duruluyor ki, kamuoyunda da şimdiden bu isim ile anılmaya başladı. Bedelli askerliğin kalıcı hale getirilmesine yönelik yapılan çalışmaya göre üç aylık zorunlu temel eğitimiden sonra yükümlüler belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Çalışmada, öğretmen, hakim, doktor, akademisyen ve sporcular da gündeme geldi. Yükümlüler, kendilerine uygun zaman dilimlerinde askerlik yapabilecek.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.