Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Samsun hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bu illerde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış beklenmektedir. Bunun yanı sıra metrekareye 75 kg yağış düşmesi beklenmektedir.

 

Meteoroloji Genel Mürüdlüğü tarafından şiddetli yağışlar kapsamında son değerlendirmelere gör bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği ifade edildi.

Bunun yanı sıra yapılan açıklamada Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Samsun'un doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış olacağı ifade edildi.
 
Meteoroloji'den yapılan açıklamada hava sıcaklığı hakkında önemli bir değişiklik olmayacağı belirtilerek iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi. 

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği vurgulandı.
UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu yağışlar hakkında bir uyarı yapıldı. Bu uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Yağışların, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Samsun'un doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.