MHP Eyt için Bastırıyor

MHP Eyt için Bastırıyor

MHP Eyt için Bastırıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, emekli yaşa takılanların EYT’lilerin 40-50 yaşında emekli olma talebinde bulunmadıklarını ifade etti. EYT’lilerin haklarını istediğinin altını çizen Enginyurt, bu mağduriyete bir çözüm üretilmesi gerektiği açıklamasında bulundu
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Çay TV’de emeklilikte yaşa takılanlar EYT‘lilerin mağduriyeti konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusu uzun süredir gündemden düşmüyor.

MHP’li Enginyurt, EYT ile ilgili açıklama yaptı.

Enginyurt, şunları söyledi:

“EYT’liler, dilenci değildir. EYT’liler, devletin 1990 yılında sözleşme yapıp ’25 yıl çalışırsan emekli olacaksın’ deyip işe giren ve bundan dolayı da 25 yıl çalışıp emekli olmayı hayal ederek 25 yıl primini ödeyen 30 yıl primini ödeyen ama 99 yılında çıkan bir yasanın kanun geriye hiç işlememesine rağmen ilk defa kanunun geriye işletilerek yıllar boyu süren emeğin gasbıdır.

İşte EYT’liler diyor ki ‘Biz bu gasp edilen hakkımızın iadesini istiyoruz. Devlet bizimle sözleşme yaptı. Devletimize güvendik.’ diyorlar.

EYT’li arkadaşlar, 40-50 yaşında emekli olma talebinde değiller.

90 yılında girdikleri işe, devlet o gün ’25 yıl çalışarak emekli olursunuz’ diye sözleşme yaptığı için sözleşmenin gereğini istiyorlar, haklarını istiyorlar.

Buna bir çözüm üretin.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum