MHP'den Eyt çıkışı : Bu insanları yok sayamayız

MHP'den Eyt çıkışı : Bu insanları yok sayamayız

MHP'den Eyt çıkışı : Bu insanları yok sayamayız

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarına çözüm bulunması için talimat veren ancak sonrasında “50 yaşında emeklilik mi olur?” diyerek kafa karıştıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması sonrası MHP kanadından bir çıkış geldi. MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Bu insanları yok sayamayız” dedi ve ekledi: “Kademeli de olsa çözülmeli”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel seçimlerde EYT’nin çözümü noktasındaki vaatleri, AKP ile ittifakın zedelenmemesi adına askıya alınmış, bu durum EYT’lilerin tepkisine neden olmuştu. EYT’nin çözümü için kanun teklifleri dahi veren MHP’nin vaatlerini yerine getirmemesi, EYT’lileri küstürmüştü. Öyle ki Erhan Usta, TBMM’de EYT lehine yaptığı açıklama sonrası Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı. Usta, sonrasında ittifaka yönelik bir açıklamasından dolayı, partisinden ihraç edilmişti. EYT ile ilgili bir çıkış şimdi de MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan geldi. Ersoy, EYT’nin kademeli de olsa çözülmesi gerektiğini savundu.

EYT, 31 MART VE 23 HAZİRAN’A ETKİ ETTİ
Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti malumunuz yıllardır çözülmüyor. Bir gecede çıkarılan yasa ile yasalar geriye işletilerek kazanılmış hakları ellerinden alınan milyonlarca EYT’li, yıllardır EYT SYDD çatısı altında yoğun bir mücadele yürütüyor. En etkili mücadele, 31 Mart yerel seçim sürecinde ve 23 Haziran 2019’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sürecinde yürütüldü. EYT’liler 2 milyon katılımlı mitingler yaptı, toplantılar gerçekleştirdi, imzalar topladı ama hükümetin gündemine bir türlü giremedi. 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaptığı uyarılar dikkate alınmayan EYT’liler, seçim sonucunu etkileyecek bir tavır sergileyerek gücünü gösterdi. Yine dikkate alınmayan EYT’liler, 23 Haziran’da da daha net bir tavırla seçim sonucunu doğrudan etkileyerek son uyarısını yaptı.

46 YAŞINDA EMEKLİ OLDU
Seçimden sonra iktidara yakın medya organlarının dahi dikkatini çeken EYT, bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vedat Bilgin’e çözüm noktasında çalışma yapılması için talimat vermesiyle birinci gündem oldu. Ama gelin görün ki önce Bakanlar, sonrasında ise Erdoğan, EYT’nin 2020’de de gündemlerinde olmadığını ortaya koydu. Bütçede EYT yoktu. Erdoğan, bir kadının “EYT çıkar mı?” sorusuna, “40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur?” cevabını verince, hayal kırıklığı yaşandı. EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, yine de kapıları kapatmadı, Erdoğan’ın kendisine verilecek rapordan sonra haklı olduklarını anlayacağını dile getirdi. Sonrasında sosyal medyada Erdoğan’ın 46 yaşında emekli olması gündeme geldi. EYT’liler “Biz de Erdoğan gibi 46 yaşında emekli olmak istiyoruz” diyerek Erdoğan’ın, “50 yaşında emeklilik mi olur?” sözünü çürüttü.

“BU İNSANLARI YOK SAYAMAYIZ”
Olası bir erken seçimde EYT’lilerin gücünün seçim sonuçlarına etkisini ya kestiremeyen ya da EYT’lileri oyalamayı tercih eden hükümetin tavrı böyle iken MHP kanadından EYT’liler ile ilgili bir ses yükseldi. Katıldığı bir programda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna değinen MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, yaşa takılanların problemlerinin mutlaka çözülmesi gerektiğini vurguladı. Milletvekili Ersoy, “Emeklilikte yaşa takılanlar, "EYT konusunda bizim seçimden önce bir sözümüz var. Burada mağduriyet var mı, var. Bunu kabul etmemiz lazım. Devletimize bunun bir yükü var mı, var. Ancak 1999'dan önce sigorta girişi yapılmış ve daha öncesinde hak kazanmış vatandaşlarımızla alakalı mutlaka bir düzenleme yapılmalı. Bunu tüm gruplarla birlikte otururuz, konuşuruz, bir sonuca varırız. Cumhurbaşkanımızın söylediğine ben de katılıyorum, 45 yaşında emeklilik olmaz, doğru. Yaşa takılanların problemleri bana göre kademeli de olsa mutlaka çözülmesi gerekiyor. Bu insanları yok sayamayız. Çünkü, verilmiş bir hak var. Bu hakkı teslim etmek zorundayız. Toplumda kanayan bir yara varsa bir an önce önlemini almamız gerekir diye düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum