MHPden Polisleri Sevindiren Önerge!

MHPden Polisleri Sevindiren Önerge!

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin polis özlük haklarına ilişkin soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 13.06.2012
​               ​
        Şefik ÇİRKİN
​  ​Hatay MİLLETVEKİLİhutbe.jpg
 
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 15.07.2007 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, seçim vaadi olarak polislere, masaya ilk yatırılacak konunun “özlük hakları” olduğunu dile getirmiştir.
Bununla birlikte Polislerin Özlük Hakları konusunda hazırlanan tasarı, Maliye Bakanlığının bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek olumsuz görüş vermesi nedeniyle askıya alınmıştır.  
Öte yandan Sayın Başbakan, 13.06.2012 tarihinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı açıklamada, ekonomideki gelişmelerden bahsederek Türkiye’nin 2011'de Türkiye Çin'den sonra yüzde 8.5 ile en hızlı büyüyen 2. ülke olduğunu ifade etmiştir.
 
Sorular:
 
1- Emniyet Teşkilatının beklenti içerisinde olduğu “özlük hakları” ile ilgili, Bütçeye kaynak aktararak bir düzenleme yapılması ve hazırlanan Yasa Tasarısının TBMM Genel Kurulu gündemine alınması düşünülmekte midir?
2- Emniyet Teşkilatına mensup çalışanların en kısa ve en uzun olmak üzere, günlük, haftalık, aylık, yıllık çalışma süreleri ne kadardır?
3- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii çalışanlar arasında, bu sürelerde görev yapan bir diğer çalışma grubu bulunmakta mıdır?
4- Benzer çalışma saatleri içerisinde görev yapan, yüksek okul mezunu, diğer kamu çalışanlarının emeklilik aşamasındaki ek gösterge rakamı nedir?
5- Ülkemizde aynı zor koşullarda görev yapan güvenlik güçleri arasında, ek gösterge rakamlarının farklı uygulanmasının nedeni nedir?
6- Güvenlik kuvvetleri arasında ek gösterge rakamlarının düzenlenmesinin Maliye Bakanlığı bütçesine takılması, çalışma barışı ve eşitlik ilkeleri anlayışı ile bağdaşmakta mıdır?
7- Çin’den sonra en hızlı büyüyen 2. ülke olan Türkiye’nin bütçesi, Emniyet Teşkilatı’nın hak ettiği özlük düzenlemesi için kaynak yaratamıyorsa, tarafınızca açıklanan veriler gerçeği yansıtmamakta mıdır?  
8- Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli toplantılarda yaptığı konuşmalarda, “Bizim için söz senettir”, “Bizim için söz namustur”, “Biz verdiğimiz sözün arkasında dururuz” ifadelerini sıklıkla kullanmaktadır. Sayın Başbakanın bu ifadeleri  doğrultusunda, 15.07.2007 tarihinde polislere verilen “özlük haklarındaki düzenleme” sözünün gereğinin ne zaman yerine getirileceği düşünülmektedir? Başbakanın, seçim vaadi olarak polislere verdiği söz namus sözü kapsamında sayılmamakta mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.