Milletvekilinden KİT Taşeron Açıklaması! Son Dakika Taşeron

Milletvekilinden KİT Taşeron Açıklaması! Son Dakika Taşeron

Milletvekilinden KİT Taşeron Açıklaması! Son Dakika Taşeron

Nisan ayında taşeronlar kadroya alında fakat KİT lerde çalışan 100 Binin üzerinde taşeron hala kadroya alınmadı. Bu konuyla ilgili mecliste konuşma yapan Antalya milletvekili Tuva Vural Çolak şunları söyledi:

Antalya Milletvekili Tuva Vural Çolak kanun görüşmelerinde Meclis’te söz alarak, soruları yanıtladı.‘‘Yapmış olduğunuz kanun teklifi düzenlemelerini incelerken, mağdur olan taşeron işçileriyle ilgili bir düzenleme yapılmadığını görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı sarayına 2018 itibariyle, sürekli işçi kadrosuna 1.108 işçi daha alınmıştır.


Bu hizmetlerde kadro açılmasıyla birlikte, sarayda çalışan memur, sözleşmeli personel ve işçi sayısı birden artarak ekim ayı sonu itibariyle 2.374’e çıkmıştır. Ülkemizde 3 milyon 600 bin her alanda atama bekleyen üniversite mezunu milyonlarca arkadaşımız varken, sarayda kriterleri belli olmayan, yüksek maaşla danışman yapılan ve ofislerde çalışacak kişilere tanınan ayrılacağın adı adaletsizlik değildir de nedir?’’Şeklinde konuşmasını yaptı.

İstihdam konusundaki eşitsizlik için de vurgu yapmış oldu.

100 Binin Üzerinde KİT Çalışanına Kadro Yok

Milletvekili Çolak tarafından gündemde olan en önemli husus, 100 binin üzerinde Kit çalışanına kadro verilmemiş olmasıydı. Kadro verilmesi için mücadeleye devam eden taşeronlar adına Mecliste taşeron açıklamaları gündemde kalmaya devam edecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.