Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmazdan öğretmenleri mutlu eden açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmazdan öğretmenleri mutlu eden açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmazdan öğretmenleri mutlu eden açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bilime yapılan yatırımların en anlamlısının ve kalıcı olanının bilimi öğreten öğretmene yapılan yatırım olduğuna yürekten inandıklarını belirtti. Yılmaz, "Bu felsefeyi uygulamalarımızın temeli olarak kabul edip, yolculuğumuzun her aşamasını öğretmenlerimizle planlayacağız" dedi.

 "Yolculuğumuzun her aşamasını öğretmenlerle planlayacağız" Milli Eğitim Bakanlığı görevine başlayan Yılmaz, eğitimle ilgili ilk değerlendirmelerini yaptı.      

"Eğitimin, geçmişin büyük ve zengin mirasını günümüze ve geleceğe taşıyıp yeniden yorumlama gayretinin ve uzun koşusunun adı" olduğunu söyleyen Yılmaz, eğitimi kısa ve dar hedefli bakış açılarından, uzun ve milletin varoluş mücadelesinin esas gücü seviyesine yükseltmeyi görevleri kabul ettiklerini belirtti.      

Bakan Yılmaz, "Yüzyıl öncesinin sınırlı tanımının dışına taşarak, eğitimi sürekli kendimizi yenileyebileceğimiz bir süreç ve hayat boyu kendimize, çevremize yüksek değerler üreten bir çaba olarak görüyoruz. Okulun ve öğretmenin, yalnız bilgi aktaran, durağan ve etkisiz bir aktör olmaktan, canlı, üretken, yeni sorular sordurup, bilinmeyen cevapların peşinde koşabileceğimiz yepyeni dünyaların temeli olduğuna inanıyoruz" dedi.     

 Eğitimde güçlü bir geleneğin, gerçekçi hedeflerin önemini çok iyi bildiklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Selefimizin eğitimimize kazandırdığı proje ve çalışmaları yenileyerek, zenginleştirerek ve toplumsal hayatımıza yansıyan olumlu yönlerini geliştirmeyi sürdüreceğiz.      

Eğitimde fırsat eşitliğinin ve çağdaş bilgi kaynakları ve teknoloji ile öğrencilerimizin tanıştırıldığı FATİH Projesi'ni, öğrenme ve bilgi edinme stratejilerimizi yeniden gözden geçirme anlamına gelen müfredat yenileme ve geliştirme çalışmalarını, genç öğretmenlerimizi, bakanlığımızın bünyesine ve öğrencilerimizin rehberliğine katarken geliştirdiğimiz öğretmen yetiştirme sürecindeki titizliğimizi ve yüksek beklentilerimizi devam ettireceğiz.      

İlmin, muallimle kaim olduğu gerçeğini gözden uzak tutmayacağız. Bilime yaptığımız yatırımların en anlamlısının ve kalıcı olanının bilimi öğretene, yani öğretmene yapılan yatırım olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu felsefeyi uygulamalarımızın temeli olarak kabul edip, yolculuğumuzun her aşamasını öğretmenlerimizle planlayacağız."     

 "Verimli ve faydalı bir yolculuk yapacağımıza inanıyorum"      

"Bir büyük ailenin, milli eğitim ailesinin mensubu olmakla iftihar ediyorum" görüşünü dile getiren Yılmaz, her doğan insanın, önce biyolojik ailesine, daha sonra da eğitilebileceği gerçeğinden yola çıkarak bir başka büyük aileye, eğitim ailesine katıldığını anlattı.      

 "İşte o ailenin çatısı Milli Eğitim Bakanlığımızdır" ifadesini kullanan Yılmaz, şunları söyledi: "Ben de bana emanet edilen bu ailenin sorumluluğunu zaman ve mesai sınırlarının ötesine çekerek gayretimi ve emeğimi esirgemeyeceğim.      
 
Bu coğrafyanın geleceğini ancak eğitimin ve bilginin gücü ile değiştirebileceğimize inanıyoruz. Öğretmeni, öğrencisi, anne babaları ve çalışanlarımızla yeni dünyanın eşiğinde, hepimizin gücüne ve çabalarına ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. İşimizin zor, hedefimizin uzun olduğunu elbette biliyoruz. Ancak bu zor işin ve uzun hedefin sonunda yeni bir medeniyetin de bu topraklarda yeşerecek olması inancı hepimizi çok heyecanlandırıyor. Heyecanımızı ve umudumuzu yükselterek hep birlikte güzel, verimli ve faydalı bir yolculuk yapacağımıza inanıyorum."      

Bakan Yılmaz, öğretmenler başta olmak üzere idarecilere, çalışanlara, öğrencilere, velilere ve maarif camiasının bütün gönüllülerine başarılar diledi. kaynak:  
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.