Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’dan 2017 Yaz Tatili Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’dan 2017 Yaz Tatili Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’dan Yaz Tatili Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaz tatiline ilişkin olarak gazetecilere yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok fakat öğrencilerimizin yaz tatilini daha etkin bir biçimde vermek istiyoruz, dedi.  Ancak çağın gerekleri gereği öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz diyerek ekledi.

Bakan Yılmaz yaz Milli Eğitim Bakanlığımız 1 – 2 ve 5 yıllık planlar yaparak takvimler halinde yıllar bazında resmi ve bayramlar tatillerini ayarlamakta. Bakanlığımıza gelen dilekçeler arasında sömestri tatilinin kısalığından ve yaz tatilinin uzunluğundan şikayet edilmektedir. Bakanlık olarak bunların değerlendirmesini Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Milli Eğitim Bakanları ve ilgili Müsteşarlarımız veya planlayıcılar ile Ülkemizin perspektifine göre ayarlanmıştır, dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz başta sendikalar ve öğrenci velilerinden gelen talebe göre ders saatlerinin yoğunluğundan şikayetler yer almakta ancak OECD ülkelerine bakıldığında 280 gün olan eğitim öğretimin diğer ülkelere kıyasla az olduğunu göreceksiniz, kaldı ki Ülkemizde Milli ve Dini Bayramlar 1 ay veya 1,5 ay gibi uzun bir süreyi kapsamakta. Bizde Dünya OECD ülkelerinde yer alması gereken eğitim ve öğretim farkı olmadan daha ileri bir hedefe öğrencilerimizi taşımak istiyoruz, dedi.

Bakan Yılmaz, Ülkemiz bilindiği tarıma dayalı gelir elde etmekte, bunun yanı sıra düşünüldüğü takdirde, tarım toplumu olduğumuz gerçeğini hiçbir bakanlık bir kenara koyamaz. Ekimde başlayan ekimler malum Temmuz ve Ağustos aylarında hasat edilmekte ve okullu bir çok öğrencilerimiz hasat zamanı ailelerine veya çalışma içerisinde bulunmaktalar. Tüm bunları göz önünde bulunduran Bakanlığımız takvimini Bakanlar kurulu kararı ile bir plana göre hazırlamaktadır. Başta öğrenci velilerimizin bilmesini isterim ki, evlatlarınızın en iyi şartlarda eğitim ve öğretim almasını daha bilgili ve daha birikimli olmasını istemezimi elbette her anne her baba evlatlarının daha iyi bir eğitim almasını ister. Bizde bunun için elimizden ne geliyor ise onu yapma çabasındayız.

Yaz tatili değerlendirmesi yapan Bakan Yılmaz şöyle devam etti. Üç aylık yaz tatili sürecini öğrencilerimiz için verimli hale getiriyoruz. Geçen yıl rovanşını verdiğimiz ve bu yaz da devam edecek olan (Destekleyici Eğitim Kurslarımız ) devam edecek ve bu vermiş olduğumuz kurslar ve dersler ile dershane veya etüt merkezleri gibi eğitim verilen yerlere Devlet olarak Bakanlığımız olarak öğrencilerimizi muhtaç etmeyeceğiz dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.