Milli Eğitim Bakanlığı diye bir bakanlık artık sadece sembolik

Milli Eğitim Bakanlığı diye bir bakanlık artık sadece sembolik

Milli Eğitim Bakanlığı diye bir bakanlık artık sadece sembolik

Milli Eğitim Bakanlığı'nı by-pass edeceği belirtilen, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar tüm eğitim sürecinde burs verecek, okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesis açacak Maarif Kanunu Meclis'te kabul edildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nı tasviye edeceği kaydedilen Maarif Vakfı yasası Meclis’te kabul edildi. Eğitim’de ‘paralel sistem’ şekliyle eleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir milyon Türk lirası ödenek alacak olan Maarif Vakfı, yurtdışında okul öncesinden yüksek öğrenime varan ölçekte örgün ve yayın eğitim öğretim hizmeti verecek, burs, eğitim kurumu ve yurt temin etme hizmetleri sunacak.

Yasaya göre, tüm eğitmenleri de yine bu vakıf yetiştirirken, ayrıca bilimsel araştırma, geliştirme çalışmaları yapacak, metod geliştirecek, faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun eğitim çalışması yürütecek. Vakfın yurtdışında açtığı bir ülkede herhangi bir kamu kurumu ve kuruluşu eğitim kurumu açamayacak.

Onaylanan tasarıya göre Maarif Vakfı’dan 12 üyenin yer alacağı, dördünün cumhurbaşkanı, üçünün Bakanlar Kurulu tarafından atanan daimi üyelerden oluşacağı, diğer üyelerin Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu temsilcilerinden teşkil edileceği aktarıldı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.