Milli Eğitim Bakanlığı:100 BİN Öğretmen mi Atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı:100 BİN Öğretmen mi Atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı:100 BİN Öğretmen mi Atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 100 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını ve yeni atamaların 2019 yılı Şubat ayında olabileceği iddiası ortaya atıldı. MEB şuanda yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Yeni düzenlemelerde en önemli nokta okulların tam gün eğitime geçmesi, bu yüzden de önemli bir öğretmen açığı doğacak.

 
Milli Eğitim Bakanlığı 100 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını ve yeni atamaların 2019 yılı Şubat ayında olabileceği iddiası ortaya atıldı. MEB şuanda yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Yeni düzenlemelerde en önemli nokta okulların tam gün eğitime geçmesi, bu yüzden de önemli bir öğretmen açığı doğacak. 100 bin yeni atama ve tüm detaylar haberimizde yer alıyor.
 
2018-2019 öğrenim döneminde okulların tam gün olma ihtimali var. Eğer böyle olursa 20 bin ek atama olması gündemde. Bu ek atamanın dışında ise 100 bin öğretmen atamasının da Şubat ayında yapılması bekleniyor. MEB şuanda 100 bin öğretmen ataması gerçekleştirirse en erken ihtimal ile Şubat ayında yapılması bekleniyor.
 
 
 
ŞUBAT AYINDA ATAMA OLABİLİR
MEB acil durumlar dışında yılda 1 defa atama yapıyor. Genel atama takvimleri ise Şubat ayı olarak belirlenir. Ortaya atılan bir iddia ise Şubat ayında 100 bin yeni atamanın olabileceğiydi. Çok sayıda öğretmeni heyecanlandıran bu gelişme konusunda MEB resmi bir açıklama yapmadı.
 
Ayrıca 20 bin atama içinde ortaya atılan net bir ifade yok. MEB 20 bin atama içinde resmi açıklama yapmadı. 100 bin öğretmen ve 20 bin öğretmen atamaları ile ilgili ortaya atılan çok farklı iddialar olsa da şuanda hiç biri resmileşmiş değil. MEB kısa süre içerisinde yeni bir duyuru yaparak atamalar ile ilgili son durumu paylaşacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum