Milli Eğitimde Bazı Personelin Maaşı Yaklaşık 2000 TL Artacak

Milli Eğitimde Bazı Personelin Maaşı Yaklaşık 2000 TL Artacak

Milli Eğitimde Bazı Personelin Maaşı Yaklaşık 2000 TL Artacak

6764  sayılı “Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” yürürlüğe girdi. 

Kanun, Milli Eğitim Bakanlığı personelinden bazılarına Bakanlık Maarif Müfettişi olma imkanı getirdi.

 MEB'de kimler Bakanlık Maarif Müfettişi olabilecek? Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmakta olanlardan; *Maarif Müfettişi, Eğitim Müfettişi, Milli Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni unvanını kazanmış olanlar (şu anda bulundukları unvanlara bakılmadan) *Şube müdürü ve üstü kadrolarda olanlar *Milli eğitim uzmanı ve milli eğitim uzman yardımcıları düzenlemenin yürürlüğe girdiği 9 Aralık 2016 tarihini izleyen 1 yıl içinde, mülakat sınavı ile Bakanlık Maarif Müfettişi kadrolarına atanabilecek. Bu şekilde atanabileceklerin sayısı en çok 450 olacak. Ancak, şube müdürü ve üstü kadrolarda (Maarif Müfettişi, Eğitim Müfettişi, Milli Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni unvanını kazanmamış olanlar) çalışanlar ile millî eğitim uzmanı ve millî eğitim uzman yardımcıları arasından atanabileceklerin sayısı en çok 23 kişi olabilecek. 

Bakanlık Maarif Müfettişi kadrosuna atanacak personelden bazılarının maaşı artacak Milli Eğitim Bakanlığında mülakat sınavı ile Bakanlık Maarif Müfettişi kadrolarına atanacak personelden bazılarının aylık net maaşı ve özlük haklarında da artış görülecek.

 Halen bulundukları unvanlara göre aylık maaşlarındaki değişim farklı miktarlarda olacak personelden, Maarif Müfettişi ve Şube Müdürü kadro unvanlarında görev yapmakta olanların Bakanlık Maarif Müfettişi olmaları durumunda maaşlarının ne kadar artacağı (2017 yılı ilk altı ayında ve %15 gelir vergisi diliminde) aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. 

D/K    Hizmet Yılı    Eski Unvanı    Yeni Unvanı    Net maaştaki artış 1/4    25 ve üstü    Maarif Müfettişi    Bakanlık Maarif Müfettişi    1.969 TL 4/2 10    Maarif Müfettişi    Bakanlık Maarif Müfettişi    1.636 TL 1/4    25 ve üstü    Şube Müdürü    Bakanlık Maarif Müfettişi    1.890 TL 4/1    12    Şube Müdürü    Bakanlık Maarif Müfettişi    1.807 TL 

Bakanlık Maarif Müfettişlerinin özlük hakları Bakanlık Maarif Müfettişlerinin aylık ücretleri, diğer merkez kariyer personeli için olduğu gibi ücret ve tazminat göstergesi esas alınarak belirlenecek. Bakanlık Maarif Müfettişi kadrolarına atananların ek göstergesi 1.derecede 3600 olacak. 

 (Kariyer meslekler dışındaki unvanlardan atanacak olanların Bakanlık Maarif Müfettişi kadrosu için dereceler itibariyle belirlenmiş ek göstergelerden yararlanabilmeleri, haklarında geçerli olan ek göstergenin dereceler itibariyle aynı seviyede olması veya yükseköğrenimli olup en az 8 yıl mesleki görev yapmış olmaları halinde mümkün olabilecek) Öte yandan, 1.derece Bakanlık Maarif Müfettişi kadrosunda görev alacak olanlar 2000 Makam Tazminatı göstergesi ile 8000 Görev Tazminatı göstergesinden de yararlanabilecek.  memurunyeri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.