Milyonlarca Emekliye Şok! Maaşlar Yatmadı!

Milyonlarca Emekliye Şok! Maaşlar Yatmadı!

Milyonlarca Emekliye Şok! Maaşlar Yatmadı!

Geçmiş yıllar içerisinde emekli aylıklarıyla memur maaşları genellikle bayram öncesinde ödeniyordu. SGK 15 Ağustos 2018 tarihinde yapmış olduğu açıklamada; emekli aylıkları ödemelerinin öne alınacağını duyurmuştu. SGK tarafından konuyla alakalı olarak yapılan açıklamada ise; “Emeklilerimiz ve hak sahiplerinin bayram tatiline rastlayan günlerdeki gelir ve aylık ödemeleri öne alınacaktır.

Ödeme günleri Kurban Bayramı tatiline rastlayan emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıkları, 18 Ağustos 2018 Cumartesi gününden itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos 2018 Pazartesi tarihinde bankalardan ödenecektir" ifadeleri yer almıştı. Erken ödeme müjdesi veren SGK'nın aynı açıklmayı başka bir şekilde; 26 Ağustos, 27 Ağustos ve 28 Ağustos'ta aylık alan emeklilere bayram öncesinde maaş ödenmeyeceğini bildirmemesi durumu yalanınca milyonlarca emeklinin kafası karıştı.

Bütün emekliler aylıklarının bayramdan önce ödeneceğini düşünerek arife günü bankalara akın etti. Ancak bankalar konuyla alakalı olarak; aylıklarını her ayın 26'sında alan SSK emeklileriyle, yine aylıklarını her ayın 26, 27 ve 28'inci günlerinde alan Bağ-Kur emeklilerine SGK tarafından maaşların yatırılmadığı ifade etti.

PEKİ MAAŞLAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Eski SSK'lı olarak bilinen işçi emeklileri, tahsis numaralarına göre her ayın 17'si ile 26'ıncı günleri arasında 10 ayrı günde aylıklarını bankalardan çekiyorlar. Ayrıca ödeme günü 17'si ile 18'ine denk gelen emekliler aylıklarını 17'sinde almışlardı. Ödeme günü 19 ve 20'sine denk gelen emeklilerin aylıkları arife günü ödendi. Ödeme günü 21, 22, 23 ve 24'üncü güne ve dolayısıyla bayrama denk gelenlerle 25 Ağustos Cumartesi günü ödenecek olanlar erken ödemeden yararlandırıldı, aylıkları 20 Ağustos arife günü ödendi. Ancak tahsis numarası sıfırla biten ve ödeme günü ayın 26'ncı gününe denk gelen emekliler ise erken ödemeden yararlandırılmadığı için bayrama aylıksız giriyorlar. Bu emekliler aylıklarını ancak 27 Ağustos pazartesi günü, yani bayramdan sonra alabilecekleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.