Milyonlarca kamu çalışanı 16 Nisan'ı bekliyor

Milyonlarca kamu çalışanı 16 Nisan'ı bekliyor

Milyonlarca kamu çalışanı 16 Nisan'ı bekliyor.

Milyonlarca kamu çalışanı 16 Nisan'ı bekliyor. Çalışma Bakanı Çelik, danışma kurulunda konuşulan yeniliklerle ilgili Çarşamba günü üst düzey bir toplantı yapılacağını duyurdu
 
Geçtiğimiz ay toplanan Kamu Personel Danışma Kurulu'nda milyonlarca çalışanı ilgilendiren 30'dan fazla konu masaya gelmişti. Toplantı sonrası başta taşeron işçiler olmak üzere memur disiplin affı, İMD'lerin maaşının artırılması, nöbet sisteminin değişmesi, adliye çalışanınamesai ödenmesi, emekli ikramiyesinde 30 yıl sınırının kalkması gibi birçok önemli konuda uzlaşma sağlandığı açıklanmıştı. Toplantıda konuşulan diğer konularla ilgili çalışmaların da devam edeceği duyurulmuştu. Çalışma Bakanı Faruk Çelik önceki gün yaptığı açıklamada taşeron yasasının son halini aldığını duyurduktan sonra şunları söyledi: 
 
MECLİS YOLUNDA
"Danışma kurulunda ele aldığımız çok önemli konu başlıkları var.Uzlaştıklarımızı Başbakanlığa gönderdik ama uzlaşmada zorlandığımız bazı konular var, onları da Çarşamba üst düzey bir toplantı yaparak ele alacağız. Çarşamba günkü görüşmeden sonra yasanın Meclis'e sevk edilmesi konusunda kararlılığımızı ifade etmek istiyorum." Bakan Çelik'in bu açıklaması milyonlarca vatandaşı da umutlandırdı. 
 
KiMLER NE BEKLiYOR
 
ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER: Üniversite mezunu olmalarına ve memur işi yapmalarına rağmen kamu kurumlarında işçi olarak istihdam edilen çalışanlar memur olmak istiyor. 
 
AKADEMİK ZAM: Üniversitelerde akademisyen olarak çalışan öğretim üyelerinin beklentisi ise daha iyi bir ücret ve sosyal haklar. 
 
4C'LİLER: Özelleştirmeler sonrası değişik kamu kurumlarında istihdam edilen ve 4C'li olarak bilinen çalışanlar ise kadroya geçmek istiyor
 
İMD: Sertifika aldıkları halde atamaları yapılamayan 7 bin İş ve Meslek Danışmanı bir an önce göreve başlayıp işsizlikle mücadelede yer almayı bekliyor.  (takvim)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.