Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Emeklinin gözü torbada Yeni torba yasa hazırlığı emeklileri heyecanlandırdı. İkramiye, intibak, seyyanen zam gibi talepleri olan emekliler, düzenlemenin içeriğini merakla bekliyor

Torba yasa hazırlığı milyonları sevindirdi. Hem 11.5 milyon emekli hem de erken emeklilik imkanı isteyenler torba tasarıya kilitlendi.

İkramiye, intibak, seyyanen zam gibi talepleri olan emekliler, tasarıda yer alacak düzenlemeleri merakla bekliyor. İşte torbada yer alması beklenen düzenlemelerden bazıları:

* Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesi bekleniyor. Bu konu, toplu sözleşme görüşmelerinde de gündeme gelmişti. Memur- Sen bin 950 lira ikramiye talebini masaya taşımıştı. Bu talebi destekleyen Türkiye Emekliler Derneği de birer maaş ikramiye beklentilerini dile getirmişti.

* 2000 yılı ve sonrasında emekli olan milyonlarca kişi intibak bekliyor. Halen AnayasaMahkemesi'nin gündeminde yer alan intibak hayata geçerse, emeklilere 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacak. * Hükümetin geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği seyyanen zam düzenlemeleri emeklileri sevindirmişti.

Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni seyyanen zam düzenlemesi istiyor. * Yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlar, geriye dönük borçlanma imkanı bekliyor. Bu düzenleme hayata geçerse, 100 bini aşkın kişiye emeklilik yolunu açacak. * Emekliler, maaşlarından yapılan ilaç ve muayene kesintilerinin sona ermesini istiyor.

* Çalışan anneler, sigortalı olmadan önce gerçekleşen doğumlar için de borçlanma imkanı istiyor. Bu sağlanırsa, doğum borçlanması da emeklilik yaşını askerlikborçlanması gibi geriye çekebilecek. * Aday çırak, çırak veya stajyer öğrenci olarak çalışılan sürelerin sigortalılık borçlanma kapsamına alınması, sigortalılık başlangıç tarihi olarak bu sürelerin dikkate alınması beklentisi var.

Bu düzenleme de emeklilik yaşını geriye çekecek. * Sağlık çalışanları, erken emeklilik yolunu açacak yıpranma payı düzenlemesinin torba düzenlemeye eklenmesini istiyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.